6. plass i Youth Worlds til Cornelia og Diane

På fredag 17.12 var siste seilas i Youth World Championship i Oman.

Under kan du lese en rapport vi har fått av KNS-trener Måns Hallstöm. Det høres ut som seileren har lært masse, og ikke minst hatt en utrolig opplevelse.

Gratulerer til alle seilere med vel gjennomført mesterskap, og en ekstra stor gratulasjon til Cornelia og Diane med en flott 6. plass!


Rapport fra Trener Måns Hallström:

Nå er Youth Sailing World Championships avsluttet her i Oman 2021. Youth Worlds er en veldig spesiell regatta, der hver nasjon kun får sende ett lag/ en deltaker per klasse.

Her i Oman var det 450 seilere fra 66 forskjellige land som seilte i 11 forskjellige klasser. Det norske laget bestod av KNS sine 29er seilere Markus Berthet, Rudolf Ugelstad, Diane Ninauve-Jutulstad og Cornelia Fure. I ILCA 6-klassen stilte Marie Lepperød fra Tønsberg Seilforening og Oscar Skovly fra RAN seilforening.

Vi hadde lett vind alle dager. Det blåste som regel 3 s/m, men litt sterkere vinder kom utover ettermiddagen på 5-6 s/m. Med vinden på ettermiddagen så kom også bølgene, noe som gjorde det veldig vanskelig for seilerne.

Diane og Cornelia seilte veldig bra her i Oman, men var litt uheldige og skaffet seg en BFD allerede på andre dagen. Men, de klarte uansett å avslutte regattaen på en 6. plass med kun 2 poeng fra 4 plass.

Markus og Rudolf slet litt med å holde farten i disse lette forholdene med krappe bølger. De fikk ofte veldig gode starter og valgte riktig side, men hvis man ikke får til farten så blir det vanskelig.

Youth Worlds i Oman var den 50 Youth Worlds som har blitt arrangert. Oman Sailing ga virkelig alt for å lage en fantastisk opplevelse for seilerne, dette er noe de vil huske for resten av livet.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam