71 unge Optimister rakk nær 100 runder

Sist helgs Lagcup i Optimist på Seilsportsenteret Ulabrand samlet over 70 unge Optimistseilere, fra vest til øst i Norge. Her får dere en oppsummering.

Det ble seilt nærmere 100 runder i løpet av to dager i Lysakerfjorden. Seilerne var spredt på 16 lag, der KNS var den største foreningen med fem lag. KNS ble også stående som vinner av lagcupen til slutt, og var det eneste laget som gikk helt ubeseiret i samtlige race gjennom hele regattaen. KNS forsvarte dermed tittelen, etter at de også vant fjorårets lagcup. Andreplassen gikk til Tønsberg Seilforening, mens tredjeplassen gikk til Arendal Seilforening, som hadde med to lag i lagcupen. Laget som tok tredjeplassen hadde med en gjesteseiler fra Moss Seilforening. Arendal vant også premie for beste mixlag, altså lag som ikke kun består av seilere fra samme klubb. I tillegg hadde sørlendingene med et rent jentelag. Også Åsane Seilforening stilte med to lag i lagcupen. Det ene laget bestod for øvrig av seilere fra både Åsane og naboforeningene Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening. Nesodden Seilforening hadde også med to lag, og denne foreningen vant vandrepremie for yngste lag. I tillegg til nevnte klubber var Fredrikstad Seilforening, Bundefjorden Seilforening, Bærum Seilforening og Ran Seilforening med i lagcupen.

Se mange flere bilder fra Lagcupen her

Se video fra Lagcupen nederst i artikkelen

Fornøyde seilere og flinke frivillige

Det var noe utfordrende seilforhold i løpet av helgen, forteller arrangementsansvarlig Aleksander Gjerpen-Huser.

Foto: Cathrine Gjerpen-Størmer

– For de som liker sol var det fint vær, men for de som liker vind var det tidvis verre. Første dagen ble det utsatt på land, før vi kom i gang i 12.30 tiden. Så holdt vi det gående til rundt kl. 18. Da fikk vi gjennomført de 66 første rundene, fordelt på to baner. Den andre dagen kom det vind på morgenen, så døde det ut, og vi ble liggende å vente. Sønnavinden kom etter hvert inn fra Bundefjorden og fylte Lysakerfjorden ca. kl. 16.20, så da gjennomførte vi finaleseilaser, siden siste frist for å starte var satt til kl. 16.30. Det ble seilt tre rene finaler om plasseringene mellom første og femteplass, sier han.

Aleksander forteller at arrangementet som helhet ble veldig vellykket, og at det har kommet mange positive tilbakemeldinger.

– Det var hyggelig og svært god stemning både på land og på sjøen. Masse unge, flinke seilere, der mange hadde sin debut med lagseiling, og andre hadde mer erfaring. Det var en god mix av seilere. Jeg vil også gi honnør til regattasjefen Ole Aabye, og Pål Næss, som var starter på bane 2. Vi hadde åtte dommere til stede, der Nicklas Fure var lederen for dommerne. Alt gikk fint, og Iens Ludvig Høst sa på trenermøtet på søndag morgen at det hadde vært fin seiling, og at han var meget glad for at barna var flinke til å ta straff.

– Ellers ble det solgt mye vafler og kaker i kiosken, og kioskansvarlig Aline Silva Østvold har gjort en fantastisk innsats gjennom helgen. Hun er nok den første som kommer og siste som drar, og har hatt stålkontroll på det som skjer på land, sier Aleksander videre.

Han syns også at det var gøy å se hvor effektivt de nye dronebøyene fungerte i de tidvise skiftende forholdene.

– Vi fikk jo virkelig testet de nye bøyene. Med skiftende vindforhold fikk vi lagt om banene raskt. Gitt de vanskelige forholdene var det lite å utsette på gjennomføringen på vannet. Vi fikk mye positive tilbakemeldinger i løpet av helgen. Det er en veldig fin gjeng frivillige som er positive og bidrar med stort og smått. Vi kunne aldri arrangert et så stort arrangement uten så mange flinke folk, samt med bra bidrag fra KNS sier Aleksander Gjerpen-Huser.

Video: Aleksander Gjerpen-Huser

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam