Invitasjon til Vikingtreffet i Norge 13.– 17. juli 2022

Vikingtreffet er et treff som arrangeres hvert tredje år mellom de kongelige seilforeninger i Sverige (Göteborgs Kungliga Segelsällskap og Kungliga Svenska Segel Sällskapet ), Finland (Nyländska Jaktklubben), Danmark (Kongelig Dansk Yachtclub) og Norge (KNS).

I 2022 er det Kongelig Norsk Seilforening som arrangerer Vikingtreffet i Norge. Det planlegges å legge Vikingtreffet til to lokasjoner i Norge; Halden og Hankø.

Program Vikingtreffet 2022:

12. juli 2022    

Ankomst av alle båter til Halden indre Havn.
Strøm- og vannuttak på bryggene. Dusj og toaletter. Vaskerom med vaskemaskin, tørketrommel og strykebrett.
Velkomst med mat og drikke på en nærliggende restaurant i havna. 

13. juli 2022 

Kommandanten på Fredriksten forteller om hva som skjedde på festningen da Karl XII i 1718 gjorde et nytt forsøk på å erobre Norge. Karl XII hadde med seg en hær på totalt 40.000 mann, men under beleiringen av Fredriksten festning i Halden falt han for en kule den 11. desember 1718.  

Kl. 18:00 blir det Allsang på grensen og kvelden avsluttes med en senere middag i Kongshallene på Fredriksten Festning. 

14. juli 2022 

Spektakulære Brekke sluse står på programmet denne dagen. Brekke Sluse er det høyeste sluseanlegget i Nord Europa og vi startet med felles transport til Tistedalen og videre med båten Turisten, som skal frakte oss gjennom slusene. 

15. juli 2022

Avgang fra Halden kl. 12:00. Vi seiler hver for oss gjennom Hvaler og Fredrikstad skjærgården. Når vi ankommer Slevikkilen blir det eskadreseiling til Hankø Yachtclub på den idylliske øye Hankø, hvor båtene blir plassert til brygga. Det blir velkomstdrink på Yachtklubben, hvor vi senere på kvelden spaserer over til Hankø Seilkro for en god seilmiddag. Kroa ligger på den andre siden av sundet i Husebukta, ca.10 minutters gange. 

16. juli 2022

Killingregatta. Hvert land får sin egen båt og «Nordisk regatta i Killing» arrangeres for deltagerne. Festmiddag med premieutdeling og underholdning på Hankø Yacht Club.

 17. juli 2022

Avgang fra Hankø, hver og en setter kursen hjem.

Med vennlig hilsen 

Kongelig Norsk Seilforening og komiteen for Vikingtreffet 2022

Laget av Kompani Kvam