Arrangerer 29er-camp og gir lønnen sin til miljøformål

Toppseilerne Alexander Franks-Penty og Mathias Berthet arrangerer denne helgen 29er-samling på Seilsportsenteret, i samarbeid med KNS. Lønnen de får for prosjektet dedikerer de til et godt miljøformål.

Alexander og Mathias satser nå i 49er mot OL 2024 i Paris. Fram til i fjor seilte de 29er med stor suksess, og har blant annet blitt dobbelt verdensmestere i denne klassen. Nå skal de dele av sin store erfaring med 29er, og arrangerer samling på Seilsportsenteret helgen 19.-20.juni.

– Vi ønsker å hjelpe dagens 29er-seilere. Vi har tips og triks som vi ønsker å dele, og vil under denne samlingen legge til rette for individuell oppfølging av samtlige deltagere, sier Mathias Berthet.

Samlingen er åpen for alle 29er-seilere, og fredagen før arrangementet var det påmeldt 10 båter, både veldig ferske seilere, men også de aller mest erfarne, norske seilerne. Det er like mange jenter som gutter påmeldt.

29er er en båtklasse der begge kjønnene ofte konkurrerer sammen og mot hverandre, ettersom de fysiske kravene ikke utgjør den største forskjellen. Med gode tekniske ferdigheter kan man hevde seg i nesten alle mulige forhold.

Mathias forteller at på samlingen legges det opp til to økter både lørdag og søndag.

– Her vil vi ha fokus på litt ulike ting for å dekke de sentrale delene av 29er-seiling, sier han.

– Som seilere har vi en unik mulighet til å spre et godt budskap mot det grønne skiftet.

Mathias Berthet

Gir bort lønnen

Lønnen de to toppseilerne mottar for helgens prosjekt har de ikke tenkt å beholde selv.

– Alexander og jeg ønsker å gi lønnen vår til et godt miljøformål. Vi har valgt ut MarinReparatørene, og de setter stor pris på donasjonen. På lørdag sender de en representant for å fortelle om arbeidet deres, nemlig å ta vare på sjølivet i Indre Oslofjord, sier Mathias, som røper at donasjonen deres knyttes til et bestemt prosjekt/sak;

– Det skal legges ut noen hummerhus og kunstig rev for fisk rett ved Seilsportsenteret. MarinReparatørene nevnte også at det enkelt kan legges opp til å følge utviklingen av sjølivet ved disse installasjonene, forteller Mathias.

– Hva er det som får to unge menn som dere til å gi bort lønnen sin?

– Som seilere har vi en unik mulighet til å spre et godt budskap mot det grønne skiftet. Vi er helt avhengige av en sunn og bærekraftig sjø for å kunne drive med idretten vår. Vi håper derfor at donasjonen til MarinReparatørene kan bidra til litt mer oppmerksomhet rundt dette, avslutter Mathias Berthet.

Link til arrangementet på Manage2Sail: https://www.manage2sail.com/no/event/e5334b84-3b54-4f85-b94b-72cfc374d3e1#!/onb?tab=documents&classId=4b9bf4d1-0978-49ea-8f4b-9574a22a12c3

Du kan lese mer om MarinReperatørene på deres hjemmesider: www.marinrep.no

Fotos: Bertrand Deck (hovedbilde) og Thomas Nilsson

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty er drevne 29er-seilere med sterke meritter. Nå skal de dele av erfaringen med andre 29er-seilere.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam