Program og påmelding Vikingtreffet

Program og påmelding Vikingtreffet

Vikingtreffet 2019 finner sted fra 18.-21.juli i Stockholms skjærgård
 
Til sommeren overtar KSSS, det Kongelige Stockholmske Segelselskap arrangementet av Vikingtreffet etter KDY’s arrangement i Ålborg/Ebeltoft i Danmark for 3 år siden. 
 
 
Vikingtreffene har vært arrangert siden den første samlingen i 1983, og vært et felles prosjekt mellom seilklubbene i Norden med KSSS og GKSS i Sverige, KDY i Danmark, KNS i Norge og NJK i Finland.  
 
Siste gang KSSS i Stockholm arrangerte Vikingtreffet var i 2005. Flere av våre KNS-medlemmer deltok den gang, som ble behørig dokumentert i bilder og video av blant annet Erik Kamfjord og det er nettopp Erik Kamfjord som kommer og forteller om seiling i Sverige i forbindelse med årets treff. 
 
Arrangementet denne gang forgår over fire dager. Ta sjansen på å treffe nye seilervenner, oppfordrer Robert Hansson i KSSS, og legger til; under årets Vikingtreff er det satset ekstra på de yngre i besetningen med spesielle aktiviteter for disse.
 
Dørene åpner som vanlig kl 18 med vaffel og kaffe for de som ønsker det og foredraget starter kl 19. 
Sted: KNS i Huk Aveny 1
 
 
 
 
 
 

Viktig informasjon om Vikingträffen 2019, Saltsjöbaden i Stockholm
 

Påmelding innen 15. april 2019

Pris for påmelding: kr. 2.600,- SVkr per person. For barn under 12 år er prisen kr. 1000,-
Dette er inkludert i prisen: 3 retters meny inklusiv drikke (alt. barnemeny) på Grand hotell på Saltsjöbaden. Busstransport til Nacka Strand (ferge til Djurgården). Grillkveld inklusiv drikke på fredag. After sail på Lökholmen på lørdag. Rundvandringen på Sandhamn og avslutningsmiddagen på Sandhamn Seglarhotell, 3 retters meny inklusiv drikke (alt. barnemeny)


Båtavgift for 4 netter: kr. 950,- SVkr
To netter i Saltsjöbaden gjestehavn. To netter i Sandhamn. Båtplasser på Sandhamn vil være fordelt på øyene Sandhamn, Løkholmen og Telegrafholmen som alle er KSSS- havner. Det er kort avstand mellom øyene, og det går båt mellom dem hver time.
 

Detaljert program er lagt ut på: www.ksss.se/vikingatraffen 
Påmelding og betaling skjer via KSSS hjemmeside:  http://shop.ksss.se  seinest 15. april 2019

For mer informasjon, kontakte: eskader@ksss.se, eller KSSS Kansli, +46 (0)8 556 166 80. 

 

 

Litt om historien om det første Vikingtreffet etter startåret 1983 – i 1984.
Hentet fra KNS-invitasjonen til Vikingtreffet i Sandefjord i 2008
 

Ideen om et Vikingtreff dukket opp for 36 år siden, i 1983. KNS-medlemmene Knut Bjerke, Tor Hesselberg-Thoresen og Harry Carstensen med familier dro sammen til Rungsted etter ”Danmarkscruiset 1983” for å møte en eskadre med båter fra KSSS som var på vei til Hankø for å delta på KNS 100 års jubileum. Knut Bjerke var formann i Turseilingskomiteen og styremedlem i KNS og synes derfor det var moro å kunne møte eskadren på veien. Fra Rungsted fulgte også noen båter fra KDY (bl.a. H C. Hansen – daværende formann i turseilingskomiteen i KDY) og i Långedrag sluttet også Leif Lehman og noen andre fra GKSS seg til følget. Det ble fest både i Rungsted og i Gøteborg og flere kvelder underveis hvor ideen om en skandinavisk samling dukket opp. Turen sluttet med en eskadreseilas forbi K/S Norge med Olav V på dekk og med stor middag på Hotellet på Hankø om kvelden.

 

Deretter kom KDY med en invitasjon på et møte mellom formennene i KSS, GKSS, KNS (der Finn Ferner var formann) og KDY i september/oktober samme høst (1983 red anm.) og etter dette ble det en kontakt mellom formennene i turseilingskomiteene i foreningene hvor vi umiddelbart sa oss interesserte i forslaget. Saken ble drøftet i Turseilingskomiteen og vi ble enige om at Jon Winge skulle lede den norske flåten sammen med Tor og Knut. Både Tor og Jon gikk inn som varamedlemmer i styret i KNS fra årsmøtet i desember samme år – Jon som formann i daværende PR-komite og Tor som formann i Turseilingskomiteen etter Knut som følge av at han gikk inn som viseformann i styret.
 

Det var i alt 22 påmeldte båter fra Norge – og litt vemodig å lese gjennom papirene for cruiset og for treffet. Jon ledet den første flotilje sammen med Erik Kamfjord og som startet fra Papperhavn 1. juli. Uken etter startet flotilje 2 fra Evjesund og en uke senere møttes alle i Kristianshavns Kanal i København og seilte derfra sammen til Bornholm. KDY, Rønne Sejlklub og Rønne Kommune laget et fantastisk opplegg for oss og satte en standard for Vikingtreffene som det ble tøft å leve opp til for senere arrangører!

 

Dagfinn Tvedt
Turseilerkomiteen

 

 

 

Published on Wednesday, January 30, 2019

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

Flaggheis

23 april kl 18:00 med lett servering etterpå - Alle er velkomne!

Les mer

Krankurs

For alle som har krankurs på den gamle kranen

Les mer

Mandagsmøte 6. mai

Drømmeseilas mot alle odds - kom og hør familien Gamenius fortelle om sin fantastisk tur og Chritian Langlo gir tips om sjekk av skrog ved kjøp av bruktbåt

Les mer

Pinsetreff 2019

Vårens hyggeligste eventyr for tur- og havseilerne blir arrangert 7 juni - 10 juni.

 

Les mer

KNS Shop

KNS Splittflagg

Fra Kr 925.00

Jr Crew Midlayer Jacket

Fra Kr 650.00 Kr 455.00
På salg!
Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent   992 74 368   kl. 08.00-16.00 hverdager

 Havnevakttelefon

Kun bemannet i sommhalvåret

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16