Referat og bilder fra årets høsttreff

Referat og bilder fra årets høsttreff

Høstsamling 2018

 

Årets høstreff, og dermed markeringen av at årets seilsesong nærmer seg slutten for de fleste av oss, gikk av stabelen helgen 14. - 16. september. Og årets samlingssted var Steilene.

 

Vi møttes fredag ettermiddag i De dødes tjern. Der var det ingen organisert samling, men flere la seg sammen enten i en bøye, til ankers, eller i havnen til Frognerkilen båtforening. Det var en litt småkjølig kveld, så vi samlet oss nede i båtene og hadde en veldig hyggelig start på helgen.

 

Lørdag morgen våknet vi til strålende solskinn, og frokosten kunne inntas ute i cockpiten. Etter hvert begynte båtene og røre på seg, for vi skulle ha regattastart kl 1100.

Dagens regatta startet mellom Kråkeholmflua og startbåten som var Trine VI. Det var 9 båter på startstreken, men en ga opp ganske snart. Det var nemlig veldig svak vind til å begynne med, og en tålmodighetsprøve. Men vi koste oss i det fine været.

Banen var lagt opp slik at vi skulle seile på utsiden av Gåsøya, via Slemmestadgrunnen, rundt Sydvestgrunnen og Søndre Langåra, og opp til målgang ved Vestre Lunkeflua (grønn stake ved Steilene).

Det ble en regatta med utfordrende vindforhold. Vinden kom fra alle kanter – eller ingen kanter, og det ble mye kniving båtene i mellom gjennom hele regattaen. Bare Snehvit skilte seg ut ved å ligge langt foran resten av feltet – noe som ikke var overraskende.

Men så ville vinden det slik at den bare døde like før vi skulle passere målstreken. Så der – ikke så langt foran oss – så vi plutselig Snehvit ligge i vindstilla, mens vi som kom bak fortsatt hadde vind i seilene. Enden på visa var at vi ble nesten samlet, og passerte mållinjen med bare få minutters eller sekunders mellomrom!

 

Vel fremme på Steilene, fant vi vår plass ved bryggene og begynte det sosiale. I tillegg til de 8 båtene som seilte regatta, var det 5 andre båter som også var påmeldt, og som allerede lå ved bryggene da vi kom inn. Vi gikk over i hverandres båter, snakket om regattaen og alt mulig annet, og selvsagt nøt en ankerdram eller to sammen. Steilene er kjent for å være utsatt for svell fra fergene som passerer, og det fikk vi merke denne dagen også. To av båtene som lå med hekken inntil den ytterste brygga, fikk ødelagt badetrapp og litt av skroget i hekken da en av fergene passerte. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig – det burde vært et advarsel skilt på brygga! Men der og da var det ikke så mye vi fikk gjort med det, og de berørte båtene fikk byttet til en roligere plass, og så fortsatte vi samværet. Klokken 1830 var det samling utenfor teglsteinsbygningen for premieutdeling og Champagne i solskinnet. Resultatene fra regattaen ble veldig jevne, men det var den minste båten og yngste seileren som stakk av med hele seieren. Gratulerer til Lars Magnus i Priscilla – en Bakke 26. Så fulgte Trine VI og Erina på de neste plassene.

 

Etter premieutdelingen og Champagnen gikk vi inn i verkstedhallen hvor vi hadde dekket langbord for 29 personer med duk og levende lys. Verkstedhallen er det den er, veldig rustikk, men også veldig koselig når man samles til et slikt lag. Og der er det ikke noe kjøkken eller dekketøy tilgjengelig. Derfor hadde alle med seg sitt eget glass og dekketøy. Og ikke minst bidro alle til et fantastisk koldtbord. Det er utrolig hvor mye god mat som blir servert, og praten og latteren gikk livlig gjennom hele kvelden. Og som vanlig var det flere som hadde bakt kaker eller hadde med sjokolade, så vi hadde skikkelig kos til kaffen. Ingen gikk sultne derifra den kvelden!

 

Søndag våknet vi til grå himmel og ganske kjølig vær, men det var ingen sure miner å se av den grunn. Vi hadde tross alt vært utrolig heldige med lørdagen. Alle tok det med ro, og noen gikk tur på øya, før vi etter hvert kastet loss og seilte hver til vårt.

 

Tusen takk til alle for en utrolig hyggelig avslutning på årets seilsesong.

Filer til nedlastning

Published on Friday, November 24, 2017

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

Julebord for Tur og hav

7. desember blir det julebord på Dronningen 

Les mer

Mandagsmøte 7 januar

Edward Hambro forteller fra Sleipner forliset i 1999

Les mer

Mandagsmøte 4 februar

Med "Moon" fra is til is på 2 år - Fra Alaska til Grønland via Panama

Les mer

KNS Shop
Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent   992 74 368   kl. 08.00-16.00 hverdager

 Havnevakttelefon

 

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16