Content
Færderseilasen 2021

Færderseilasen 2021

31.03.2021

– Færderseilasen er Norges største og mest kjente seilas. Det finnes vel ikke en person i dette landet som ikke har hørt om denne ikoniske seilasen. Det sier seg selv at det er viktig for oss å arrangere Færder'n, ikke minst for alle de seileglade menneskene som gleder seg hvert år til å delta. Vi ønsker å ha målgang tilbake i Tønsberg, og jobber for å få til dette, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS

 

Færderseilasen ble gjennomført også i 2020, da i en svært begrenset form, og uten noen form for fest eller landarrangement i ettertid. Håpet er at årets Færderseilas kan bli litt mer tilnærmet normalen, dersom smittesituasjonen i juni har bedret seg.

 

Det planlegges altså for start i Oslo og mål i Tønsberg i år, men KNS har også en plan B dersom det skulle bli nødvendig. Dersom det viser seg å bli vanskelig å få til en målgang i Tønsberg, flyttes den til Filtvet.

 
 

Starten kan flyttes

Det er for øvrig også åpnet opp mulighet for å endre starten fra Oslo til Drøbak, dersom værforholdene skulle tilsi at dette er mest gunstig. KNS planlegger for alle klasser, men alt dette blir fortløpende vurdert.

 

Håper på Færderfest

Dersom smittesituasjonen har bedret seg, åpnes det for at 300 båter kan gå inn til Tønsberg. De som ikke vil til Tønsberg etter endt seilas får redusert startavgift.

 

– Det kjennes litt utopisk akkurat nå, men vi har bestemt oss for at vi skal prøve å lage Færderfest i juni. Er vi heldige blir det et skikkelig lyspunkt mot sommeren. Vi planlegger derfor for ulike scenarier, og vi ser at dersom situasjonen er slik som sist sommer, eller bedre - blir det en fin Færderfest i år, sier prosjektleder for Færderfestivalen Nick Sandberg.

 

– I år er vi mer forberedt og trent på å legge til rette for endringer og justeringer, og sammen med forventet tempo på vaksinering har vi troen på at vi skal få det til, forklarer Sandberg.

 

Han kan allerede nå avsløre at et av Norges mest etterspurte og populære liveband, Fagernes Yacht Klubb er klare for å stå på årets Færderscene som blir Foynhagen. De er kjent for å lage skikkelig god sommerstemning, og har blitt kalt verdens beste coverband, og har tatt stegene fra små klubber til utsolgte konserter på landets største scener.

 
 

Egen Sailor Lounge

Villa Nordbyen, som ligger ved gjestehavnen, blir et eget område for seilerne gjennom hele helgen. Her blir det rigget til et hyggelig område med livemusikk samt egen bar.

 

Påmeldingen finner du her

Påmeldingen er åpen, og ikke bindende. Siden koronasituasjonen gjør alt svært usikkert, og kan føre til at det blir restriksjoner på antall båter, kan det være lurt å melde seg på nå. Med restriksjoner/begrenset antall vil de som har meldt seg på først få tilbud om plass først. Det blir ikke sendt ut betalingslink før vi vet mer.

Published on Thursday, March 11, 2021

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

KNS Seilweekend - for nye og litt erfarne seilere

KNS seilweekend er for nye og litt erfarene seilere. Det blir en spennende seilhelg med introduksjon til seiling i enmannsjolle, tremannsjolle, kjølbåt og vindsurfing.  Vi starter hos Helly Hansen med produktopplæring og...

Les mer

Sommermoro uke 26, 27, 28, 29, 30 og 31

En ukes sommerleir med mye fart og moro på land og på vann!
For alle, uansett nivå.
I løpet av uken får barna prøve ulike joller, Optimist, RS Feva, Rs Quest og vindsurfing.

Les mer

Pinsetreff 2021

Pinsen er tiden for første turseilertreff og sosialt på vannet. Bli med i år du også!

Les mer

5.5 meter class Cup Series & World Championship

6.-14. August 2021 at Hankø Yacht Club

Les mer

Text/HTML
KNS har fått ny nettbutikk.

Du finner den på denne siden: https://butikk.kns.no

Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Org. nummer:  970 193 634    Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent  

 Havnevakttelefon

Kun bemannet i sommhalvåret

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16