Content
Fredrikke klar for foiling-utfordring i Italia

Fredrikke klar for foiling-utfordring i Italia

KNS-seiler Fredrikke Foss (18) reiser til Italia 14. februar, der hun sammen med resten av det norske Xela Racing-laget skal delta i Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup.

 

Av Christian Ruscetta / KNS

 

Liberty Bitcoin Youth Foiling World Cup seiles i den foilende enskrogsbåten Persico 69F, og består i første omgang av tre stevner. Første stevne foregår i Gaeta (mellom Terracina og Napoli) i februar, det neste på Gardasjøen i månedsskiftet juli/august og det tredje i Hong Kong i januar 2022. Premien til sammenlagtvinner-laget er 1 bitcoin, som per i dag har en verdi på 19 320 amerikanske dollar (cirka 170 000 norske kroner).

 

 

Bredt besatt, norsk lag

 

En Persico 69F seiles med tre til fire seilere om bord, og begge kjønn skal i være representert i alle seilaser. I tillegg til Fredrikke, som er mainsail trimmer ombord, består laget av rormann Alexander Dahl Høgeim (Bergen), flight controller Sivert With (Asker) og hovedtrener og skipper Alexander Ringstad (Sandefjord). Mathilde Robertstad (Tønsberg) er hjemmeværende reserve.

 

- Vi reiser til Italia med et lag som har gode resultater hver for seg, og som aldri har seilt sammen. Vi har en del treningsdager foran oss i Italia før selve regattaen starter, og de skal vi bruke godt. Vi har brukt tiden i Norge på å forberede oss best mulig, med video og dialog med erfarne seilere i 69F. Vi har et mål om å komme oss til finalen og legge et godt grunnlag for å vinne serien overall, sier Fredrikke, som også mener at en annen målsetting er å håndtere båten skikkelig.

 

- Samtidig vil vi utvikle oss som seilere innenfor foil, og vise at dette er noe norske seilere har tro på, og ønsker å drive med fremover. Jeg har ikke seilt med Xela før, så dette er en superkul mulighet til å lære mye nytt! Xela er et proft lag med mye potensiale, det er gøy å få kunne være en del av dette! sier 18-åringen.

 

 

Vært en utfordring å få trent skikkelig seiling 

 

Ved siden av seiling spiller Fredrikke også fotball, og er glad i stå på ski og å være med venner på fritiden. Hun innrømmer at det har vært utfordrende å få trent skikkelig seiling det siste året.

 

- Det er klart at treningen har blitt begrenset pga. pandemien. Det har derfor vært en utfordring å "bygge muskler" i vinter. Heldigvis har jeg fått lov til å spille fotball fire ganger i uken med fotballaget mitt. Her har restriksjonene kun dreid seg om å holde én meter avstand, som vil si at treningen har bestått mye av utholdenhetstrening, sier Fredrikke, som med mye hjemmeskole i vinter også har fått tid til å gå mye på langrenn med seilvenner, sier hun.

 

- Som jente vil det være vanskelig å leve av seiling

 

Fredrikke har seilt siden hun var syv år gammel, og startet som de fleste andre med optimist.

 

- Så vokste jeg ut av den, og var sulten på litt mer fart og spenning. Da var jeg utrolig heldig som fikk muligheten til å seile Waszp. Videre har jeg seilt to sesonger i 29er med min aller beste venn Amalie Wang. Vi hadde en bratt læringskurve og deltok i junior-VM i 2019, forteller Oslo-jenta, som samtidig innrømmer at det kan bli vanskelig å bli profesjonell utøver. 

 

- Jeg har innsett at det som jente vil være vanskelig å kunne leve av seiling. Derfor er jeg utrolig takknemlig for at jeg har får muligheten til å seile 69F. Mine mål i fremtiden er å komme inn på college, hvor jeg kan kombinere utdanning og seiling. Videre håper jeg på å seile masse regattaer i ulike båttyper. Jeg har nylig startet med 49er FX, og håper på å få delta i noen regattaer i sommer, sier Fredrikke Foss.

 

Published on Friday, January 22, 2021

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

KNS Seilweekend - for nye og litt erfarne seilere

KNS seilweekend er for nye og litt erfarene seilere. Det blir en spennende seilhelg med introduksjon til seiling i enmannsjolle, tremannsjolle, kjølbåt og vindsurfing.  Vi starter hos Helly Hansen med produktopplæring og...

Les mer

Sommermoro uke 26, 27, 28, 29, 30 og 31

En ukes sommerleir med mye fart og moro på land og på vann!
For alle, uansett nivå.
I løpet av uken får barna prøve ulike joller, Optimist, RS Feva, Rs Quest og vindsurfing.

Les mer

Årsmøte KNS 2021

24. mars 2021, kl. 18.00

Les mer

Pinsetreff 2021

Pinsen er tiden for første turseilertreff og sosialt på vannet. Bli med i år du også!

Les mer

Text/HTML
KNS har fått ny nettbutikk.

Du finner den på denne siden: https://butikk.kns.no

Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Org. nummer:  970 193 634    Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent  

 Havnevakttelefon

Kun bemannet i sommhalvåret

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16