Historisk sommer

Historisk sommer

De siste månedene har norske seilere tatt medaljer i VM, EM, Nordisk og NM. Det har vært spennende å følge norske seilere i vår og sommer, og det er gøy å se at flere av KNS sine seilere er med å hevde seg i toppen i inn og utland.

 

Verdensmesterskap:

2Xgull til Youth Sailing Worlds

Det hender det dukker opp noen supertalenter i norsk seiling som under de rette omstendighetene lykkes med å vinne medaljer i Youth Sailing Worlds (YSWC). I år var det hele fire seilere som vant gull: Mathias Berthet, Alexander Franks-Penty, Pia Dahl Andersen og Nora Edland som vant i henholdsvis 29er gutter og 29er jenter under YSWC som ble seilt i Corpus Christi, USA. Dette er en prestasjon som ikke bare bemerkes her i landet, men i hele verden. I tillegg ble Henrik Borge nr. 8 og Helle Oppedal fra Stavanger Seilforening nr. 10 i RS:X og Drøbakseileren Uffe Tomasgaard ble nr. 6, mens Guro Gjesdal fra Stavanger Seilforening ble nr. 15 i Laser Radial. Mens 29er jentene var helt overlegne og avsluttet med å vinne de tre siste seilasene, var det nervepirrende før gutter kunne supplere fjorårets sølvmedaljer med et sett av gull. Etter en spennende avslutning kunne guttene konstatere at gullet var deres med samme poeng som 2. plassen fra New Zealand.

 

VM-gull til Claus Landmark og mannskap i Nederland

Mens de unge herjet i VM i USA var en god del voksne KNSere i Haag, Nederland for å delta i VM for kjølbåter inkludert Claus Landmark med mannskapet sitt. I 2016 tok de gull i den mellomste klassen – klasse b, så det var forventninger til et nytt flott resultat med et sterkt mannskap og en båt med nytt ror og nye seil. Det er utfordrende å seile i sterk strøm og ukjent farvann, men til slutt var mannskapet i særklasse og ble verdensmestere. På 2. plass kom Torkjell Valland med mannskap fra Bergen, som også seiler en Landmark 43.. Det er veldig inspirerende å se at til tross for et relativ beskjedent miljø i Norge kan også Norge her vise seg frem.

Gratulerer med VM gull Claus Landmark, Calle Andersen, Cathrine Andersen, Espen Guttormsen, Lars Landmark, Maren Book, Morten Christensen, Petter Haglund, Roger Nilson, Sverre Trangerud og Vegard Guttormsen.

 

Verdensmestere i X-35

Under årets Grundig Hankø Race Week var det til slutt KNS båten Xarabi, med skipper Amund Høsøien som stakk av med seieren i Verdensmesterskapet for X-35. Laget imponerte og hadde kun 19 tellende poeng etter 11 regattaer. De vant hele 4 regattaer, og hadde 4 andreplasser.

Gratulerer med VM gull til Amund Høsøien, Joachim Nærø, Anders Lofterød, Petter Mørland Pedersen, Julius Birmann, Petter Hessen og Morteh Ihlen.

 

Europamesterskap

Europamesterskapet i Wazsp ble arrangert på Gardasjøen i slutten av juni. KNS hadde 8 seilere med i mesterskapet. Nikolai Jacobsen tok en imponerende gullmedalje, mens Karoline Brudevoll Rognlien og Fredrikke Foss tok sølv og bronse i jenteklassen. Gratulerer!

 

Etter å vinne Youth Sailing Worlds var Mathias Berthet og Alexander Franks Penty klar for EM i Helsinki. Etter enda en regatta med imponerende seiling vant de sølvmedaljen. Gratulerer!

 

Nordisk mesterskap

Under Grundig Hankø Race Week var det nordisk mesterskap for Albin Ekspress.

Terje og Henny Wang, Svein Sørensen og Erik Rosenberg tok sølv bak gullvinnerne fra Danmark. Gratulerer.

 

I jr. nordisk mesterskap Optimistjolle og Feva var flere gode norske resultater for de norske seilerne. Wilhelm Harlem og Fredrik Harlem fra KNS tok bronse i Feva. Gratulerer!

Både det norske jentelaget og guttelaget tok sølv i lagkonkurransen for optimistjolle. KNS seilerne Cornelia Fure og Jonas Sternstrøm var begge med å ta sølv på hver titt lag. Gratulerer!

 

I Laser Radial vant Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund SF, og i optimistjolle tok Marie Stenhagen fra Bærum SF sølv i jenteklassen.

 

Jentelaget i Optimist:
Cornelia Fure, KNS
Anine Skjæret Halstensen, Bærum SF
Emilie Nilsen, Ran SF
Marie Stenhagen, Bærum SF
Marie Butler Wang, Tønsberg SF

 

Guttelaget i Optimist:
Jonas Stjernstrøm, KNS
Jacob Wærsten, Bærum SF
Oscar Skovly, Ran SF
Edvin Stakston, Sandefjord SF
Balder Støen, Nesodden SF

 

Norgesmesterskap:

19. – 20. juli arrangerte KNS NM i Killing på Hankø. Av totalt 43. båter som stilte til start var det KNS seilerne Kristoffer og Karmen Spone som tok gull. På andre plass kom Peder Nergaard og Kaja Basberg fra Fredrikstad Seilforening, mens Nini og Kristian Nergaard fra KNS tok tredje plassen. Gratulerer!

 

29. juni-1. juli arrangerte Tønsberg Seilforening Norgesmesterskap for 29er, Feva, Laser Radial og Laser 4.7. Seilerne fikk ikke like mye vind som det var på Hankø under Grundig Hankø Race Week som ble arrangert samme helg, men de fikk nok vind lørdag og søndag til å gjennomføre et godt NM. KNS seilerne imponerte, og tok til slutt gull, sølv og bronse i Feva og 29er. I 29er klassen var det Mathias Berthet og Alexander Franks Penty som stakk av med gullmedaljene foran sølvvinnerne Emilie Dahl Andersen og Maren Edland og bronse vinnerne Pia Dahl Andersen og Nora Edland 

I Feva klassen var det Markus Berthet fra KNS og Jenny Skirstad Pollen fra Bærum Seilforening som vant, mens Milla Wang fra KNS og Sindre Garvik fra Stavanger Seilforening tok sølv, foran bronsevinnerne Wilhelm Harlem og Fredrik Harlem fra KNS. Gratulerer!

 

9-10. juni arrangerte Christianssands Seilforening norgesmesterskap i Melges 24. Med hele 40. båter på startlinjen var det Kristoffer Spone, Christian Horn-Johannessen og Børre og Sigurd Hekk Paulsen i Lisa Baghdad II fra KNS som stakk av med seieren.  På andre plass kom Andreas Sola Fisher, Jon Aksel Mortensen, Magnus Andersen, Maxime Schjøtt og Fredrik Eriksen fra Christianssands Seilforneing. Mens KNS båten Team RRH med Stian Ness Rørvik, Herman Horn-Johannessen, Jan Frederik Dyvi, Jan Borø og Malin Rørvik-Sundelin stakk av med tredje plassen. Gratulerer!

 

10. -12. august arrangerte Nesoddens Seilforening NM for Optimistjolle. Markus Berthet vant i gutteklassen, med kun første og andreplasser tellende på resultatlisten. Julia Jacobsen tok bronse i jenteklassen. Gratulerer!

 

Er det noen resultater vi ikke har fått med oss kan du gjerne sende et tips til cathrine@kns.no.

Published on Tuesday, August 14, 2018

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

Julebord for Tur og hav

7. desember blir det julebord på Dronningen 

Les mer

Mandagsmøte 7 januar

Edward Hambro forteller fra Sleipner forliset i 1999

Les mer

Mandagsmøte 4 februar

Med "Moon" fra is til is på 2 år - Fra Alaska til Grønland via Panama

Les mer

KNS Shop
Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent   992 74 368   kl. 08.00-16.00 hverdager

 Havnevakttelefon

 

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16