Content
Ny styreleder i KNS

Ny styreleder i KNS

På Kongelig Norsk Seilforenings årsmøte 24. mars ble Nils Klippenberg (61) valgt til ny styreleder for de neste to årene. Han overtar ledervervet etter Karl-Christian Agerup, som takket av etter å ha sittet som leder de to siste periodene - totalt fire år.

 

Av Christian Ruscetta, KNS

 

Årsmøtet, som for andre året på rad ble gjennomført digitalt, klappet enstemmig inn Klippenberg som styrets nye leder.

 

- Jeg gleder meg, men er samtidig ydmyk over å ta over vervet som styreleder i KNS. Jeg har arbeidet lenge sammen med Anders (Kristensen), helt siden han kom til Norge. Jeg føler at det samarbeidet fungerer bra, og at vi skal få til mye fint, sa Klippenberg under årsmøtet.

 

61-åringen fortalte også hvordan han ønsker å opptre som styreleder i den ærverdige, 137 år gamle seilforeningen;

 

- Jeg er opptatt av at styret jobber som et kollegium og er aktivt engasjert i hele bredden av våre aktiviteter. Jeg vil lytte til medlemmer og de som tar kontakt, slik at jeg forstår hva som foregår, og hvor vi eventuelt har utfordringer. Jeg håper å kunne inspirere de frivillige - det er de frivillige som driver klubben videre.

 Nils Klippenberg

 

Har hatt mange roller i KNS

 

Klippenberg har vært aktiv i KNS i en årrekke. Han har tre barn, som alle har seilt på KNS Seilsportsenter Ulabrand siden starten av 2000-tallet. Selv har han vært aktiv på Ulabrand, som leder i juniorkomiteen fra 2007-2011. Etter dette har han vært ansvarlig for utbyggingen av Seilsportsenteret.

 

- Det var mye hardt arbeid, men også mye glede sammen med andre frivillige. Sammen har vi fått til mye bra, sier Klippenberg.

 

Han er fortsatt aktiv som regattasjef, har ledet en rekke norgesmesterskap, og har blant annet vært banesjef for 29er-EM i Sveits samt for 49er under junior-VM i Risør. Klippenberg er KNS sin representant i International Council of Yacht Clubs (ICOYC). Han har sittet i styret i KNS siden 2014, først som varamedlem, og har vært sentral i strategiarbeidet fram til 2020, og nå videre fram mot 2025.

 

- Jeg er selv ingen stor regattaseiler, men har seilt mye, helt siden jeg var seks år gammel og min far bygde en A-jolle i garasjen. Jeg har seilt Flipper, Laser, Yngling, og etter hvert større båter. Har deltatt mellom 10-15 ganger i Færderseilasen. I 2007 krysset jeg Atlanteren under Arken. For tiden seiler jeg en X-35, kunne Nils Klippenberg fortelle under årsmøtet.

 

For andre gang i klubbens historie ble altså det 137. årsmøtet gjennomført digitalt via streaming. Kun en håndfull sentrale personer var fysisk til stede på KNS-hovedkvarteret i Huk Aveny, mens resten av deltagerne deltok via nett.

 

- Dette var nok et utfordrende årsmøte som følge av Covid 19-situasjonen, men som ble vel gjennomført takket være solid innsats og teknisk støtte fra sekretariatet. Som de fleste andre gleder jeg meg til å kunne gjennomføre et vanlig årsmøte, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

 

- Med dette årsmøtet kunne vi legge et utfordrende 2020 bak oss. Et år som både utfordret og styrket KNS, sier Kristensen.

Det 137. årsmøte i KNS ble gjennomført digitalt, med kun fire sentrale personer fysisk tilstede i Huk Aveny, der alle koronarestriksjoner ble ivaretatt. Fra venstre: Generalsekretær Anders Kristensen, dirigent Jørgen Heffermehl, nyvalgt styreleder Nils Klippenberg, og økonomisjef Per Børstein.

Published on Friday, March 26, 2021

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Kalender

KNS Seilweekend - for nye og litt erfarne seilere

KNS seilweekend er for nye og litt erfarene seilere. Det blir en spennende seilhelg med introduksjon til seiling i enmannsjolle, tremannsjolle, kjølbåt og vindsurfing.  Vi starter hos Helly Hansen med produktopplæring og...

Les mer

Sommermoro uke 26, 27, 28, 29, 30 og 31

En ukes sommerleir med mye fart og moro på land og på vann!
For alle, uansett nivå.
I løpet av uken får barna prøve ulike joller, Optimist, RS Feva, Rs Quest og vindsurfing.

Les mer

Pinsetreff 2021

Pinsen er tiden for første turseilertreff og sosialt på vannet. Bli med i år du også!

Les mer

5.5 meter class Cup Series & World Championship

6.-14. August 2021 at Hankø Yacht Club

Les mer

Text/HTML
KNS har fått ny nettbutikk.

Du finner den på denne siden: https://butikk.kns.no

Din handlekurv er tom
KNS Sponsorer

 

Kongelig Norsk Seilforening
Org. nummer:  970 193 634    Huk Aveny 1, 0287 Oslo
Telefon: 23 27 56 00
E-post: info@kns.no

KNS Seilsportsenter Ulabrand
Daglig leder: Geir Dahl Andersen
Hengsengveien 31, 0287 Oslo
Telefon: 916 01 352
E-post: geir@kns.no

Dronningen Selskapslokaler
Huk Aveny 1
0287 Oslo
Telefon: 91 13 18 35
E-post: dronningen@kns.no

Havnekontor:

Kontaktepost: einar@kns.no

 

 Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
 Havneassistent  

 Havnevakttelefon

Kun bemannet i sommhalvåret

  909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

  kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

Åpningstider Sekretariatet:
Man-fre kl. 09-16