Dette er KNS’ nye generalsekretær

KNS har de siste dagene fått på plass en ny generalsekretær, som overtar roret i foreningen etter avtroppende generalsekretær Anders Kristensen 1. september. Vi ønsker Bård Spilling (57) velkommen til oss.

Bård Spilling er opprinnelig fra Høvik, og bor i dag på Strand i Bærum. Han er gift og har tre barn. Den påtroppende generalsekretæren er utdannet innen økonomi og markedsføring, delvis fra BI Norge og fra skoler i Frankrike.

Han har jobbet som importør og grossist for Musto seiltøy og Sebago Dockside sko.

Spilling har bakgrunn som seiler i Melges 24-klassen og 5,5 meter, og har også seilt ILC 40. Han har også vært sportslig leder i Stabæk Alpint i fem år, og var aktiv alpinist som ung. Han jobbet også som alpintrener i mange år, og har tatt en del trenerutdanning innen alpint. 57-åringen har jobbet mye mot komitéer i Norges Skiforbund opp gjennom årene.

KNS er ikke en helt ukjent seilforening for Bård Spilling.

– Når det gjelder aktiviteter i KNS så startet vi i 1997 opp Musto Skiyachting, som vi holdt på med i 15 år. Vi startet det som den gang het Musto Top Team, og som nå heter Top Sail. Vi sponset Norges Seilforbund i en periode, og har sponset mange av utøverne som fortsatt representerer KNS i dag, så jeg kjenner en del i miljøet her, sier han.

Vil ta vare på tradisjonene, og lose foreningen inn i framtiden

Den påtroppende generalsekretæren ser nå fram til det som venter i sjefsstolen i den stolte seilforeningen.

– Først og fremst gleder jeg meg til å ta fatt. Det er med stor ydmykhet. Det er en utrolig spennende forening, med mange utfordringer. Jeg har lest årsrapporter og sett hvor omfattende driften er, så det er mye å sette seg inn i. Så skal vi sørge for at struktur og alt henger sammen, og at vi får alle til å fungere best mulig. Vi skal ta vare på tradisjonene, men også lose foreningen godt inn i framtiden. Jeg har lyst til å bryne meg litt på min nylige erfaring fra digitalisering, og se om vi kan gjøre noe for å forenkle en del av de interne arbeidsprosessene, sier Bård Spilling.

Bård Spilling overtar roret etter Anders Kristensen

Styreleder Nils Klippenberg i KNS er godt fornøyd med at Kristensens erstatter nå er landet, etter en grundig og god rekrutteringsprosess.

– Vi har hatt en veldig fin ansettelsesprosess. Vi har hatt veldig mange gode søkere, og jeg er trygg på at vi har fått den beste kandidaten til å dra KNS videre inn i fremtiden. Nå er det et generasjonsskifte. Vi har vært superfornøyde med Anders, men nå kommer det et nytt kapittel i historien, og det skal vi skrive sammen med Bård. Det gleder jeg meg veldig til. Jeg tror veldig på denne løsningen. Det er alltid lurt med nye øyne i forhold til å utvikle seg fremover. Jeg er helt trygg på at Bård vil finne de veiene fremover sammen med organisasjonen, sier Klippenberg.

Bård Spilling kommer til KNS i midten av august, der det blir en liten overlappingsperiode, før han overtar for fullt fra 1. september.

Foto: Christian Ruscetta/KNS

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam