Verdensmesterskap til Norge i 2024

PRESSEMELDING

Det er med stor glede vi kan fortelle at Kongelig Norsk Seilforneing skal arrangere verdensmesterskap for store kjølbåter med to seilere om bord (ORC Double Handed) i 2024.

Mesterskapet ble tildelt Norge og KNS på Offshore Racing Congress´ (ORC) årsmøte lørdag 5. november, og skal arrangeres 10.-15. juni 2024. I VM-søknaden henvises det til det vellykkede Europamesterskapet for storbåter, som KNS arrangerte på Hankø tidligere i år.

I VM legges det opp til start i Oslo og målgang i Tønsberg, og mesterskapet skal gå parallelt med den tradisjonsrike Færderseilasen, med én forskjell; VM starter to dager før Færderseilasen, som i 2024 arrangeres for 77. gang.

I dagene før start vil båtene ha base på KNS´ marina på Bygdøy, Oslo, før båtene setter kursen ut fra hovedstaden på en regatta som er 325 nautiske mil lang, med målgang i Tønsberg.

Løypetraséen baseres på den historiske banen fra Skaw Cup, en regatta som ble startet i 1953, som et samarbeid mellom KNS, KSSS, GKSS og Royal Ocean Club. Dette var en tøff og prestisjetung regatta som la grunnlaget for en ny type havseilas i Skandinavia.

«Etter suksessen under Europamesterskapet i ORC (storbåt) på Hankø i sommer, er vi veldig glade for å få tildelt verdensmesterskapet for storbåt med to seilere om bord i hver båt, i 2024. Det er veldig gøy å arrangere store mesterskap som dette, men vi håper også at dette blir et fremtidig løp i Færderseilsen, for de som ønsker en lengre seilas». (Anders Kristensen, generalsekretær KNS). 

Færderseilasen blir hvert år arrangert andre helg i juni, der starten går fredag formiddag i Oslo, før båtene går mål i Tønsberg i løpet av lørdagen. Seilasen er Norges største regatta, og en av verdens største overnight-seilaser. Hvert år samler Færderseilsen ca. 50 båter i Double Handed-klassen.

Når båtene går i mål i Tønsberg vil seilerne være en del av folkefesten på brygga med eget område for seilerne, og mulighet for å være med på konsert, slik Færder-deltakerne er vant med.

Fakta ORC:
ORC er et internasjonalt målesystem, slik at store kjølbåter kan seile mot hverandre til tross for forskjeller innen design og størrelse.

Spørsmål rettes til:
Anders Kristensen
anders@kns.no
Tel.: 414 64 870

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam