EM i ILCA starter i påsken

Europamesterskapet i ILCA starter påskeaften i den vestfranske byen Hourtin. KNS er representert ved Laser-seiler Sverre Langaas Holt i ILCA7 (tidligere Laser Standard).

Sverre ankom Frankrike mandagen i påskeuka, og har hatt trening sammen med de tre andre norske seilerne August Hanevik, Theodor Middelthon og Jens Kaastad Ørjavik.

Selve regattaen starter på lørdag, der det blir totalt seks dager med racing; tre dager kvalifiserende race og tre dager med finaler.

– Vi har hatt 20 grader og sol nesten hele tiden her nede, kun med litt regn innimellom. Det har vært medium vind, og topper på syv sekundmeter, og rundt fire sekundmeter jevnt så å si alle dagene, sier Sverre på telefon fra Frankrike.

Når man ser på kartet over hvor i Frankrike Hourtin befinner seg, vil kanskje mange tro at seilingen foregår ute i Biscayabukta. Men regattaen skjer faktisk på en innsjø tre kilometer fra kysten.

Innsjøen Lac d`Hourtin (rød pil) ligger tre kilometer inn fra kysten. Byen Hourtin ligger rett ved innsjøen, og ca. 60 km fra storbyen Bordeaux

– Vi seiler på innsjøen Lac d`Hourtin. Her er det skiftende vind, som alltid på innsjøer, men grei vind foreløpig, forteller Sverre. I løpet av treningsdagene har han seilt små treningsregattaer sammen med trenerne, Jens Kaastad Ørjavik og sveitseren Martin Verhulst. Å være eneste KNS`er er ifølge 17-åringen helt uproblematisk.

– Jeg og Jens har reist mye sammen. Han er fra Bundefjorden Seilforening. Jeg har vel reist mer med ham enn de fleste fra KNS. Det fungerer veldig bra, slår han fast.

Dette blir det første U21-mesterskapet for Sverre, som har en målsetning om å komme med i gullfeltet og kjempe der.

Sverre Langaas Holt i innsjøen Lac D`Hourting (foto: Mad Cow Vista)

– Jeg forventer å få mye erfaring. Det er nytt for meg at det er Ilca7, og nytt at det er U21-felt. Verken jeg eller Jens har vært med i U21 før, sier Sverre, som for øvrig blir 18 år i september.

Senere i år skal han også delta i U18-VM i Texas og U19-EM i Hellas i ILCA6 (tidligere Laser Radial), i tillegg til U21 VM i ILCA7 i Villamoura. Det blir med andre ord en hektisk sesong.

– Jeg håper jeg kvalifiserer til ISAF også. Her er det kun en seiler fra hvert land som får være med, forklarer Sverre.

Da vi snakket med Sverre på telefon skjærtorsdag kunne han fortelle at seilerne hadde hviledag.

– Hvordan ble fridagen benyttet?

– Da ble det surfing med to, tre meter bølger. Bare for å ha litt aktivitet, smiler Sverre Langaas Holt.

Den offisielle nettsiden til mesterskapet

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam