Europamester Markus: – Det var “all or nothing”

I WASZP European Games i Frankrike var det til slutt KNS-seiler Markus Berthet (20) som gikk til topps, i et beintøft felt med 145 seilere. At Markus sikret seg europamester-tittelen var imidlertid mot alle odds. Han fikk nemlig en tøff åpning på regattaen under langdistanse-seilasen, og i tillegg oppstod det et teknisk problem med båten.

– Jeg hadde et teknisk problem, men jeg fikk fikset det etter seilingen, og var klar til neste dag, sier Markus til kns.no.

Det var fortsatt 16 seilaser på programmet, og Markus var nå klar over at han var nødt til å levere.

– Jeg visste at jeg var godt forberedt, og når jeg fikk god flyt i båten så jeg meg ikke tilbake. Dag for dag klatret jeg oppover listene, og inn mot siste dagen var vi fem stykker som kjempet om gullet. Jeg var innstilt på at det var “all or nothing”, og jeg er veldig glad for at det gikk hele veien inn, fortsetter den ferske europamesteren.

I gullfeltet var det 73 seilere, og det var derfor en lykkelig Markus Berthet som gikk helt til topps mot råsterke konkurrenter.

EM ble arrangert i Quiberon, en liten kystby på vestkysten av Frankrike, i Biscayabukta.

– Det har vært topp foile-forhold i Quiberon-bukta, med 5 til 12 m/s og flatt vann gjennom hele uken, kunne Markus fortelle oss etter mesterskapet.

Magnus Overbeck (Danmark) og Ettore Botticini (Italia) tok henholdsvis sølv og bronse.

KNS gratulerer Markus så mye med EM-gullet.

Totalt deltok 13 norske seilerne i Europamesterskapet.

Komplette resultater

Markus Berthet tok en æresrunde med det norske flagget festet til Waszpen
Pallen: Magnus Overbeck (Danmark) og Ettore Botticini (Italia) flankerer europamester Markus
Markus Berthet jobber hardt på vannet

Alle foto: Antoine Dujonquoy | European Waszp Games 2023

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam