Færderseilasen uten landarrangement i Tønsberg

På bakgrunn av koronasituasjonen og tilhørende restriksjonene vil ikke Færderseilasen ha noe landarrangement i Tønsberg i år heller. Målgang flyttes til Filtvet, og alle deltakerne seiler direkte til sin hjemmehavn etter endt seilas.

Det ble avgjort på et møte mellom arrangørene KNS, Færderfestivalen AS og Tønsberglivet denne uken. De siste årene fram til koronasituasjonen traff oss i fjor, har Tønsberg vært Færderseilasens endestasjon, med tilhørende arrangementer.

Målgangen flyttes til Filtvet, og dermed blir det – som i fjor – en forenklet Færderseilas der seilingen står i fokus.

Foreløpig er det uklart om starten går fra Oslo, men dette vil arrangørene informere om fortløpende.

«Slik koronasituasjonen er pr. i dag ser vi ingen muligheter for å kunne ha landarrangementer etter seilasen. Det beklager vi, men samtidig satser vi nå på at ting går i riktig retning, og at vi neste år igjen kan ha en fullverdig Færderseilas med målgang i Vestfold-byen, med yrende liv, konserter og aftersail-arrangementer for glade og fornøyde seilere» sier Nick Sandberg i Færderfestivalen.

«Vi er glade for at vi kan gjennomføre Færderseilasen også i 2021, selv om vi hadde et sterkt håp om at Tønsberg igjen ville være arena for alt som hører med en stor seilas og seilfest. Vi takker alle deltagere for tålmodigheten, og at dere har forståelse for at det er vanskelige tider for arrangørene å planlegge, og å kommunisere hva som til enhver tid gjelder. Nå skal vi gjøre alt for at det blir en bra Færderseilas i 2021, og at vi kommer tilbake neste år med en god, gammeldags Færderseilas, slik vi alle ønsker», sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

Det er fortsatt restriksjoner fra myndighetene som kan endre seg i tiden framover, og vi håper å komme med endelig program 26.mai.

Påmeldingen er åpen, uten betaling. Det blir ikke sendt ut betalingslink før vi vet mer.

Meld deg på her

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam