Marina

MARINA

Havnetjenester

Kranløft

Vi har to kraner i havna vår. Den minste løfter båter på opptil 3,2 tonn, og er primært beregnet for medlemmenes regattabåter; Expresser, Knarrer, Draker, o.l.  Vi avholder interne krankurs for KNS’ medlemmer slik at de i størst mulig grad kan betjene denne kranen selv. For disse vil det bli solgt sesongkort som gir innehaver rett til å løfte sin egen båt så ofte vedkommende ønsker. For kurs ta kontakt med Havnekontoret. 

Med den store kranen kan vi løfte båter på opptil 12 tonn. For det meste brukes denne til vårpuss for båter som ligger ute om vinteren. For at flest mulig skal få anledning til å komme opp, er landligge begrenset til 3 døgn i høysesongen mellom 1.mai og 31.august.   

Den store kranen opereres kun av Havnekontorets faste ansatte.  

Kranene er i prinsippet eid av medlemmene, og kan benyttes til egne rabatterte priser. I den grad vi har ledig kapasitet kan vi også ta imot båter fra ikke-medlemmer. Disse betaler en markedspris som ligger midt i sjiktet for slike tjenester i Indre Oslofjord. Ved bruk av den store kranen er medlemskontigenten tjent inn allerede ved første løft!

Vi har ingen utkjøringsrampe for båthengere på Huk Aveny, men vi kan være behjelpelig med å løfte båter av/på henger med den lille kranen. Det er også anledning til å få sjøsatt/løftet båter med egen innleid kranbil fra våre brygger.

DRIVSTOFF         
Medlemmer har tilgang til foreningens egen dieseltank med biodiesel og farget diesel, med kortautomat til rabattert pris. For de som har større båter kan det også bestilles tankbil for levering av drivstoff på bryggen.
 

BÅTSERVICE       
Havnekontoret har et eget verksted for enkel generell assistanse, og noe begrenset utlån av verktøy, men ikke spesialverksted for motor, elektronikk, o.l. Vi har derimot et omfattende kontaktnett innen alt som har å gjøre med båt og båtliv. De kjenner oss alle godt, og kan komme til assistanse på relativt kort varsel. Det være seg seilmakere, eksperter på båtelektronikk, reparasjon av glassfiber, dykketjenester, riggservice m.m.
                           

PARKERING        
Vi har plass til 50-60 biler på egen parkeringsplass. Fra 1. mai innførte KNS et nytt parkeringssystem i Huk Aveny 1. Alle biler blir nå fotografert ved innkjøring, og fra dette tidspunktet har man 20 minutter på seg til å for eksempel losse av utstyr eller bagasje, og deretter kjøre ut igjen, dersom man skal være innenfor gratisperioden. Ved parkering ut over 20 minutter benyttes den nye automaten som står på venstre side, opp mot klubbhuset. Dersom automaten ikke benyttes får man en faktura i posten med et fakturagebyr i tillegg. Et alternativ til betaling på automat er å taste registreringsnummer hos YouPark. For å registrere kjøretøy går du inn på denne lenken til YouPark: https://www.youpark.no/lots/parking/63d90dd89c2fab7bd9e3bcf6

Medlemmer i KNS med båt i marinaen kan kjøpe et årskort for kr. 2950,- for bil og kr. 1475,- for motorsykler.

Det kan registreres flere kjøretøy under samme årskort, men kun ett kjøretøy kan benyttes av gangen (har man to kjøretøy inne på plassen vil et av dem belastes ordinær pris).

Diverse:

 • SANITÆR           
  I servicebygget har vi toaletter og dusjer, vaskemaskin og tørketrommel. Det er også utplassert en automat for varme drikker. Disse er til fri bruk for medlemmer og gjester i havnen.
   
 • MAT/DRIKKE            
  Foreningen har ingen egen restaurant eller utsalg av mat/drikke, men i sommerhalvåret kan restauranten Lanternen like utenfor området vårt anbefales.
  På havnekontoret selges det flaskevann, mineralvann og alkoholfritt øl.
   
 • KOLLEKTIVTRANSPORT
  Mellom mars og oktober kan du ta Bygdøyfergene inn til Oslo sentrum. Båtene tar deg inn til Aker Brygge eller du kan hoppe av underveis for å besøke noen av de mange muséene på Bygdøy. Det er avgang fra egen brygge 50 meter fra parkeringsplassen, ved restauranten Lanternen.
  Busser til sentrum finner du noen få hundre meter unna. Gå opp til toppen av Huk Aveny, ta første vei til høyre, og du finner bussholdeplass i første veikryss ved Folkemuséet.
   
 • BÅTUTLEIE
  Foreningen har ikke båter til utleie, verken seil- eller motorbåter. Men for seilinteresserte kan vi anbefale vår Poolboat-ordning for J/70 entype båter. Her kan man for et fast beløp pr. år ta ut en J/70 og i prinsippet seile så mye man ønsker dersom en båt er ledig i booking-kalenderen.

Laget av Kompani Kvam