Fullt hus på sesongavslutningen

Det var ikke en stol å oppdrive på Seilsportsenteret Ulabrand under tirsdagens sesongavslutning for klubbens unge seilere. I løpet av kvelden, der den store forsamlingen hygget seg med tacomiddag, ble det delt ut en rekke premier. Det var utdeling av ferdighetsmerker og plaketter til Opti, Feva, Brett NB og VK, og det var premieutdeling for tirsdagsregatta vårserie og høstserie, før det til slutt ble delt ut tre hederspriser.

Bragdpokalen «Årets seiler» gikk i år til en tomannsbåt, nemlig 49erFX med Pia Dahl Andersen og Nora Edland, som toppet dette året med å bli verdensmestere i U23-VM. De har også kvalifisert seg til gullfeltet i FX-klassen i alle internasjonale regattaer i år. Jentene vant Nordic Olympic Week i Århus i høst.

Nora Edland og Pia Dahl Andersen med Bragdpokalen (foto: Christian Ruscetta)

Prisen «Årets Oppsiktsvekker» gikk til Sverre Langaas-Holt, ILCA7. Han har hatt en kjempesesong med tredjeplass i Nederlandsk mesterskap, førsteplass i NM ILCA 6, sjuendeplass i Junior VM ILCA 6. Sverre har seilt både ILCA 6 og 7 i år, og deltatt i mange regattaer både nasjonalt og internasjonalt. Sverre går siste året på NTG, er svært treningsivrig og er en viktig miljøbærer i ILCA-klassen i foreningen. (Sverre var ikke tilstede under premieutdelingen pga. sykdom).

Prisen «Årets bidragsyter/humørspreder» gikk til optimistlaget som vant Lagcupen og dermed ble sendt til det store optimistmesterskapet i Tyskland for å representere foreningen og Norge. I år valgte KNS å gjøre en litt annen vri for begrunnelsen for denne pokalen, ved å dele ut årets pris til et lag. De fem optimistseilerne brukte mye av høsten til lagseiling, og de dro med seg mange seilere på trening – og i selve Lagmesterskapet. Da Niclas Fure leste opp begrunnelsen sa han dette;

«Lagseiling er veldig gøy, er inkluderende og skaper samhold på tvers av Optimist-gruppene. Deltagerne på laget har bydd på seg selv og vært med på å dra frem flere lag i KNS. Vi håper vinnerne tar med seg alt det positive fra lagseilingen og fortsatt blir positive bidragsytere og lagbyggere – også når seilingen er mer individuell. Sammen er vi sterke!».

Optimist-laget besto av Vilde Bjørland, Sigurd Melleby, Mats Silva Østvold, Olaf Tobiassen og Henrik Westby. De kom som nevnt på førsteplass i NM, og kom på niendeplass i Opti Team Cup i Berlin.

Fire av fem seilere fra Optimistlaget var tilstede og mottok pris (foto: Christian Ruscetta)

Se flere bilder fra sesongavslutningen her

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam