Havnetjenester
  Kranløft


  Vi har to kraner i havna vår.
  Den minste løfter båter på opptil 3,2 tonn, og er primært beregnet for medlemmenes regattabåter; Expresser, Knarrer, Draker, o.l.  Vi avholder interne krankurs for KNS’ medlemmer slik at de i størst mulig grad kan betjene denne kranen selv. For disse vil det bli solgt sesongkort som gir innhaver rett til å løfte sin egen båt så ofte vedkommende ønsker. For kurs ta kontakt med Havnekontoret. 
  Med den store kranen kan vi løfte båter på opptil 12 tonn. For det meste brukes denne til vårpuss for båter som ligger ute om vinteren. For at flest mulig skal få anledning til å komme opp, er landligge begrenset til 3 døgn i høysesongen mellom 1.mai og 31.august.   
  Den store kranen opereres kun av Havnekontorets faste ansatte.  
  Kranene er i prinsippet eid av medlemmene, og kan benyttes til egne rabatterte priser. I den grad vi har ledig kapasitet kan vi også ta imot båter fra ikke-medlemmer. Disse betaler en markedspris som ligger midt i sjiktet for slike tjenester i Indre Oslofjord. Ved bruk av den store kranen er medlemskontigenten tjent inn allerede ved første løft!
  En egen bookingkalender er under utarbeidelse, inntil videre legger du inn bestilling av kranløft på einar@kns.no

  Vi har ingen utkjøringsrampe for båthengere på Huk Aveny, men vi kan være behjelpelig med å løfte båter av/på henger med den lille kranen. Det er også anledning til å få sjøsatt/løftet båter med egen innleid kranbil fra våre brygger.

  Komplett prisliste for havnetjenestene finner du her.

  Diverse informasjon

   

  • DRIVSTOFF          
   Medlemmer har tilgang til foreningens egen dieseltank med kortautomat til rabattert pris. For de som har større båter kan det også bestilles tankbil for levering av drivstoff på bryggen.
    
  • BÅTSERVICE        
   Havnekontoret har et eget verksted for enkel generell assistanse, og noe begrenset utlån av verktøy, men ikke spesialverksted for motor, elektronikk, o.l. Vi har derimot et omfattende kontaktnett innen alt som har å gjøre med båt og båtliv. De kjenner oss alle godt, og kan komme til assistanse på relativt kort varsel. Det være seg seilmakere, eksperter på båtelektronikk, reparasjon av glassfiber, dykketjenester, riggservice m.m.
                              
  • PARKERING         
   Vi har plass til 50-60 biler på egen parkeringsplass. Parkeringskort som aktiverer bommen selges hos KNS’ administrasjon. Det er nok langt flere parkeringskort blant medlemmene enn det er parkeringsplasser, så tidvis blir det fort fullt. Men som regel er det godt med ledige gateparkeringsplasser oppover Huk Aveny. 
   Båthengere kan unntaksvis, men da kun etter avtale med Havnekontoret, mot avgift parkeres på anvist plass på området.
    
  • SANITÆR            
   I servicebygget har vi toaletter og dusjer, vaskemaskin og tørketrommel. Det er også utplassert en automat for varme drikker. Disse er til fri bruk for medlemmer og gjester i havnen.
    
  • MAT/DRIKKE             
   Foreningen har ingen egen restaurant eller utsalg av mat/drikke, men i sommerhalvåret kan restauranten Lanternen like utenfor området vårt anbefales. 
   På havnekontoret selges det flaskevann, mineralvann og alkoholfritt øl.
    
  • KOLLEKTIVTRANSPORT
   Mellom mars og oktober kan du ta Bygdøyfergene inn til Oslo sentrum. Båtene tar deg inn til Aker Brygge eller du kan hoppe av underveis for å besøke noen av de mange muséene på Bygdøy. Det er avgang fra egen brygge 50 meter fra parkeringsplassen, ved restauranten Lanternen.
   Busser til sentrum finner du noen få hundre meter unna. Gå opp til toppen av Huk Aveny, ta første vei til høyre, og du finner bussholdeplass i første veikryss ved Folkemuséet.
    
  • BÅTUTLEIE
   Foreningen har ikke båter til utleie, verken seil- eller motorbåter. Men for seilinteresserte kan vi anbefale vår Poolboat-ordning for J/70 entype båter. Her kan man for et fast beløp pr. måned ta ut en J/70 og i prinsippet seile så mye man ønsker dersom en båt er ledig i booking-kalenderen
  Kalender

  KNS Seilweekend - for nye og litt erfarne seilere

  KNS seilweekend er for nye og litt erfarene seilere. Det blir en spennende seilhelg med introduksjon til seiling i enmannsjolle, tremannsjolle, kjølbåt og vindsurfing.  Vi starter hos Helly Hansen med produktopplæring og...

  Les mer

  Sommermoro uke 26, 27, 28, 29, 30 og 31

  En ukes sommerleir med mye fart og moro på land og på vann!
  For alle, uansett nivå.
  I løpet av uken får barna prøve ulike joller, Optimist, RS Feva, Rs Quest og vindsurfing.

  Les mer

  Pinsetreff 2021

  Pinsen er tiden for første turseilertreff og sosialt på vannet. Bli med i år du også!

  Les mer

  5.5 meter class Cup Series & World Championship

  6.-14. August 2021 at Hankø Yacht Club

  Les mer

  KNS har fått ny nettbutikk.

  Du finner den på denne siden: https://butikk.kns.no

  Din handlekurv er tom
  KNS Sponsorer

   

  Kongelig Norsk Seilforening
  Org. nummer:  970 193 634    Huk Aveny 1, 0287 Oslo
  Telefon: 23 27 56 00
  E-post: info@kns.no

  KNS Seilsportsenter Ulabrand
  Daglig leder: Geir Dahl Andersen
  Hengsengveien 31, 0287 Oslo
  Telefon: 916 01 352
  E-post: geir@kns.no

  Dronningen Selskapslokaler
  Huk Aveny 1
  0287 Oslo
  Telefon: 91 13 18 35
  E-post: dronningen@kns.no

  Havnekontor:

  Kontaktepost: einar@kns.no

   

   Havnesjef   934 08 820   kl. 08.00-16.00 hverdager
   Havneassistent  

   Havnevakttelefon

  Kun bemannet i sommhalvåret

    909 82 648   kl. 16.00-21.30 hverdager

    kl. 08.00-21.30 lørdag og søndag

  Åpningstider Sekretariatet:
  Man-fre kl. 09-16