Hedret med gjeve priser

På KNS-gallaen “Sailor of the year” ble det delt ut tre gjeve priser; Årets seiler, Årets seilprestasjon og KNS Bærekrafts pris. En rekke gode kandidater var nominert til prisene, og vinnerne får – i tillegg til diplom, heder og ære – flybilletter fra sponsor Turkish Airlines.

Anders Klippenberg vant prisen Årets seiler for sin allsidighet som seiler, og mange gode prestasjoner nasjonalt og
internasjonalt i 2022, med blant annet femteplass i slalom i Waszp Games, NM-Gull i X-35 og i Waszp, samt VM-tittel i X-35.

Føler resultatene har vært over forventning

– Jeg føler at 2022 har vært et veldig bra år for mitt vedkommende, der jeg har fått seilt veldig mange klasser, og gjort det ganske bra i de fleste. Jeg har fått mulighet til å seilte endel Waszp, som har vært veldig gøy. Jeg har seilt NM, og VM i Gardasjøen. Og så seilte jeg med et stort lag på sommeren, med VM i Åsgårdstrand og det samme laget på EM på Hankø. Jeg tror kanskje EM var høydepunktet, med så fantastiske forhold og masse folk fra utlandet. Det var veldig gøy, sier Klippenberg.

Anders Klippenberg mottar prisen fra Aleksander Wang-Hansen (KNS Sport) og Ali Artun Telli (Turkish Airlines) (Foto: Christian Ruscetta)

Prisvinneren forteller videre at de har goldt det gående utover høsten, og blant annet seilt endel med en 18 fots skiff.

– Og så var vi med på Mesternes Mester. Så alt i alt har det vært et veldig bra seileår, der resultatene nok har vært litt over forventning for min egen del, sier Anders Klippenberg.

Han var i flere år helt ute av seilmiljøet, før han returnerte, noe han overhodet ikke angrer på.

– Etter videregående hadde jeg lyst til å satse hundre prosent. Men så fungerte det ikke helt, og da ble det litt sånn at jeg ikke skulle seile i det hele tatt, og i hvertfall ikke på hobbynivå. Men etter noen år fikk jeg muligheter til å komme inn i miljøet igjen, og være trener blant annet. Dette ga meg meg på en måte mange gode venner litt tilbake igjen, som man fort kan miste når man er ute av miljøet. Jeg håper flere vil seile Waszp. Det er ikke mye som er morsommere enn å bare dra ut og kose seg på ettermiddagen, sier han.

Årets seilprestasjon var det 49erFX-makkerne Pia Dahl Andersen og Nora Edland som vant for sin meget imponerende gullmedalje i U23 VM i 49erFX.

Takknemlige for all støtte

– Dette var veldig gøy, og vi er takknemlige for at vi vant prisen. All støtte og hjelp vi får fra KNS gjør at det er mulig for oss å ha en OL-satsing. Vi hadde nesten vært verdiløse uten KNS, sier Nora Edland. Hun legger til at de begge var klare over at en VM-medalje blir høyt verdsatt, men at de likevel var usikre på om det ville holde til å vinne en pris.

Pia Dahl Andersen nikker seg enig;

– Vi håpet på å vinne, men vi visste jo ingenting. Det var en liten overraskelse. Det var mange gode prestasjoner og høy konkurranse, sier Pia.

– Det gir masse inspirasjon og motivasjon til å fortsette, spesielt når man vinner en så fin pris, med billetter fra Turkish Airlines.

Ali Artun Telli fra Turkish Airlines med prisvinnerne Nora Edland og Pia Dahl Andersen (Foto: Christian Ruscetta)

KNS Bærekrafts pris gikk til Vindskift. for deres fantastiske arbeid med integrering av barn og unge gjennom seilsporten. Vindskift sitt arbeid støtter opp om flere av FN`s bærekraftsmål, som også ligger i KNS sin miljø- og bærekraftsstrategi der inkludering og seiling for alle er en viktig del. Prisen ble tatt i mot av Vindskifts representanter Ida Hellum og Mimi Dedichen.

– Vi ble totalt tatt på senga. Dette kom som en kjempehyggelig overraskelse. Det setter vi stor pris på, dette anser vi som en stor tillitserklæring, sier Ida Hellum.

– Spesielt når seilmiljøet anerkjenner oss, det betyr mye for oss, fortsetter hun.

– Dette er den åttende sesongen som Vindskift går inn i, og vi hadde rekordmedlemstall i fjor, med over 500 deltagere. Vi føler at vi begynner å bli en aktør med litt ryggrad. Når vi blir anerkjent i det selskapet her, føler vi at vi vokser enda mer, sier Mimi Dedichen.

Kongelig Norsk Seilforening gratulerer alle vinnerne.

Mimi Dedichen og Ida Hellum mottok pris på vegne av Vindskift (Foto: Christian Ruscetta)

Se flere bilder fra gallaen:

https://flic.kr/s/aHBqjApNmH

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam