Historiske gull-Ragna: -Tar tid før det synker inn

Ragna Agerup styrte inn til et historisk NM-gull i J/70 i Tønsberg. For første gang vinner en kvinnelig skipper en NM-tittel i et åpent J/70-mesterskap, og det attpåtil i et “monsterfelt” med mange tunge regattanavn.

For det var et norgesmesterskap spekket med vinnerskaller og kjente seilere som skulle kjempe om edelt metall i Vestfold-byen. På startlinja stilte regjerende dame-norgesmester i J/70 Anette Melsom Myhre, Magne Klann, Thomas Nilsson, Anders Pedersen, Petter og Mikkel Hessen, Anders og Alexander Klippenberg, Morten Røisland, Christen og Silje With, Siri Kamfjord og Janina Bøhmer, for å nevne noen. I dette selskapet seilte altså skipper Ragna helt til topps sammen med søstra Lillan Agerup, Marie Lothe, Astrid Klippenberg og Halvor Albjerk Hamran.

– Ja, det er jo veldig gøy å klare å hevde seg i det feltet der. Spesielt når det var så utfordrende forhold med mye vind og vær. Det tar nok litt tid før det synker helt inn, innrømmer Ragna når hun tar en prat med kns.no.

– Hva gjorde dere riktig ute på banen?

– Vi hadde generelt veldig gode starter, og gjorde en bra jobb med å kontrollere feltet når vi kunne. Vi hadde også fartsoverskudd på kryss, noe som hjalp på de lange kryssene. Vi tok mange bra taktiske beslutninger, med både strøm og vindkast i bakhodet, forklarer skipperen.

– Kribler det hos en «gammel» olympisk seiler under et slikt mesterskap?

– Det kribler definitivt! Jeg sa det ombord på vei inn i går, at nå var det litt lenge siden sist jeg har vunnet et NM-gull, ler Ragna, før hun fortsetter;

– Det er alltid like stas, fordi man vet hvor mye energi, trening og planlegging som ligger bak en medalje.

Hun innrømmer at det ikke ble noen stor feiring av NM-tittelen søndag kveld.

– Det ble ikke store feiringen, vi helt utslitt etter en krevende helg, så først må vi samle litt krefter. Men det betyr ikke at det ikke blir feiring på et senere tidspunkt, slår hun fast.

Ragna var dypt involvert i organiseringen av dame-NM i J/70 som ble arrangert på Seilsportsenteret Ulabrand helgen før Tønsberg-NM.

– Er det litt spesielt å jobbe tett med organiseringen av dame-NM den ene uka, og deretter vinne åpent NM en uke senere?

– Ja det er det definitivt. Jeg var lei meg for at jeg ikke kunne være med på dame-NM selv på grunn av jobb. Vi hadde puttet mye energi og planlegging for å få til et bra arrangement. Men det gjorde det desto mer gøy å ta GULL i åpent NM, smiler en svært fornøyd – og historisk – Ragna Agerup.

Komplett resultatliste

Pallen fra Norgesmesterskapet i J/70
Glade norgesmestere: Astrid Klippenberg, Lillan Agerup, Marie Lothe, Halvor Albjerk Hamran og Ragna Agerup

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam