Julebrev fra KNS

Kjære medlem

Enda en flott sesong er over, og vi gleder oss til å ønske velkommen til medlemsåret 2024 og den 141. sesongen i foreningens historie.

Jeg er glad for at vi fortsatt opplever medlemsvekst. Mange viser interesse i vår marina og deltar i KNS´ aktiviteter. Det syntes jeg er veldig hyggelig. Jeg ønsker alle nye medlemmer velkommen til KNS. 

I 2023 har vi hatt mange spennende regattaer, som Nordisk Mesterskap i Paraseiling, Half Ton Classic Cup, i tillegg til alle de faste aktivitetene våre. 

Seiling – en ren glede. Fokuset på miljø og bærekraft blir viktigere og viktigere. KNS har som mål om å være utslippsfrie innen 2030. Dette jobber vi for hver eneste dag. Vi har allerede gjort store steg på veien, og i 2024 skal vi ta et kjempesteg – vi skal arrangere vår første fossilfrie regatta sammen med vår partner Grundig. Det betyr at dommerbåter og startbåter må være elektriske. Vi oppfordrer også deltakerne til å komme til arrangementet med kollektiv.

Vårt arbeid med å rekruttere flere kvinnelige seilere til organisert seilsport har gitt resultater, og vi har nok en gang satt nye rekorder på våre kvinneregattaer dette året. 

Et nytt år står for døren, og jeg håper du ønsker å bli med oss inn i en ny, spennende, og flott sesong på sjøen.

2024 blir et bra og aktivt år. Det blir mange spennende aktiviteter og regattaer:

  • Etter snart 50 års drift på Killingen gir Sjøsenteret nå stafettpinnen videre til Kongelig Norsk Seilforening. Den nåværende leieavtalen mellom Sjøsenteret Killingen og AS Killingen utløper den 31. desember 2023, og fra og med 1. januar 2024 blir Kongelig Norsk Seilforening (KNS) den nye leietakeren. Les mer om dette her 
  • I tillegg til alle de faste regattaene skal vi arrangere VM i double handed (VM for store kjølbåter med to seilere om bord i en båt), og VM for Soling
  • Vi har samlet flere av arrangementene og blåst liv i Oslo Race Week. Her blir det J/70 Dameregatta, VM, H.M. Kongens Serieseilaser og Færderseilasen. 
  • Vi vil også fortsette med faste medlemsmøter første mandag i måneden, faste regattaer, kurs og sommerleirer for barn og ungdom. Registrer deg her for å få informasjon om når påmeldingen åpner.

Frivillig – det er medlemmene som driver foreningen
Enhver forening er avhengig av engasjement fra enkeltmedlemmer for å skape aktivitet. KNS har et stort antall tillitsvalgte og komitémedlemmer som legger ned et betydelig og uvurderlig arbeid innenfor ulike områder. Tusen takk til alle som hjelper til med små og store oppgaver – deres innsats er svært verdsatt. Vi leter etter enda flere frivillige til å hjelpe oss med blant annet bærekraftprosjekter, medlemsmøter og kommunikasjonsarbeid. Vi vil derfor sette stor pris på å høre fra deg – nå eller senere. Hvis du kunne tenke deg et mer aktivt engasjement, til glede for både deg selv og andre, ta kontakt på e-post info@kns.no.  

Sponsorer og samarbeidspartnere 
KNS har mange spennende arrangementer og prosjekter i 2024, og leter etter flere sponsorer og samarbeidspartnere. Hvis du eller noen du kjenner ønsker å være med i utviklingen av foreningen, ta kontakt med anders@kns.no for å få mer informasjon om hvordan KNS og partnere kan dra nytte av hverandre. Vi setter pris på små og store bidrag. 

KNS nyhetsbrev og medlemsfordeler
KNS sender jevnlig ut nyhetsbrev for å oppdatere deg på siste nytt, og om gode medlemsfordeler. Klikk her for oversikt medlemsfordeler.

Mottar du ikke nyhetsbrev, ta kontakt med oss på info@kns.no eller huk av for nyhetsbrev inne på «Min Side» i Rubic-systemet.

KNS er også aktive på Facebook og Instagram og YouTube. Lik oss så vil du jevnlig få nyttige oppdateringer om våre aktiviteter, eller oppdater oss gjerne med dine seilaktiviteter.

Medlem 2024
KNS er en forening i stadig utvikling, til fordel for deg som medlem – ung som gammel.

Foreningen er veldig ambisiøs med høyt aktivitetsnivå, hvor alle medlemmene er viktige. Kontingenten din er helt avgjørende for at KNS fortsatt skal kunne utvikle og tilrettelegge seiling og gode båtopplevelser for alle, uansett nivå og behov.

Du vil i begynnelsen av januar motta faktura for medlemskontingent, som sendes ut via vårt medlemssystem, Rubic. I Rubic finner du også «Min Side», hvor dine persondata og kontaktinformasjon ligger. Her vil du også kunne melde deg på aktiviteter og arrangementer. Vi setter stor pris på om du klikker deg inn på linken «Min Side» og ser over dine data for å sjekke at vi har riktig informasjon liggende inne. Her kan du også sette ditt eget brukernavn og passord dersom du ikke har vært inne på «Min Side» i Rubic tidligere. Om du ikke mottar Seilas eller nyhetsbrev, er dette noe du kan velge her.

Vi ønsker selvsagt at alle vil være medlem i KNS i all fremtid, men benytter anledningen til å minne om bestemmelsene i KNS sine lover, som sier at utmelding må skje skriftlig innen 31. desember for at medlemskontingent kommende år skal kunne frafalles. Dersom du mot formodning ønsker utmelding ber vi om skriftlig utmelding pr. post eller e-post til info@kns.no innen 31.12.2023.


God jul og godt nyttår!

Kongelig Norsk Seilforening

Anders Kristensen

Generalsekretær

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam