Her kan du følge Soling-VM på Hankø

Onsdag 26. juni braker det løs med et nytt verdensmesterskap i seiling på Hankø. 38 lag fra 11 nasjoner i klassen Soling er på plass på regattaøya i Fredrikstad for å kjempe om VM-gull.

Du kan følge med på mesterskapet via den offisielle VM-siden: https://www.solingworlds24.com/

Alle videoer/intervjuer publiseres også på vår Youtubekanal: https://www.youtube.com/@KongeligNorskSeilforening1883/videos

Alle bilder fra VM publiseres fortløpende her:

https://www.flickr.com/photos/196152898@N04/albums

Du kan også følge med på live tracking:

https://www.tractrac.com/event-page/event_20240616_SolingWorl/2959

Landene som er representert i VM er Norge, Sverige, Nederland, Østerrike, Ungarn, Storbritannia, USA, Brasil, Frankrike, Tyskland og Canada.

Etter treningsracene på tirsdag starter alvoret på onsdag, og da skal det seiles to daglige race fra onsdag til og med finaledagen på søndag.

Det er to lag det er verdt å merke seg spesielt før mesterskapet:

Brasilianske Kadu Bergenthal, Vilnei Goldmeier og Edgar Opptiz fra seilforeningen Veleiros do Sul, Porto Allegre, er regjerende verdensmestre, etter at de vant fjorårets VM i Milwaukee, USA. De har reist til andre siden av jordkloden med den hensikt å forsvare tittelen.

– Vi venter oss et flott mesterskap. Vi er både godt forberedt og veldig fokuserte på racene. Vi gleder oss til å være sammen med alle Soling-seilerne i et vakkert land som Norge, sier lagets skipper Kadu Bergenthal.

Det andre laget som mest sannsynlig vil være blant de heteste favorittene er nordmennene Kristian Nergaard, Johan Barne og Christen Horn Johannessen. Nergaard og Horn Johannessen ble sammen med Tomas Mathisen europamestere i Soling for bare en måned siden i La Baule, Frankrike, der de attpåtil forsvarte EM-gullet fra året før. I VM på hjemmebane vil de garantert kjempe i toppen.

Mesterskapet kan følges via der lenker til videointervjuer, bilder og resultater oppdateres kontinuerlig.

Soling-VM går parallelt med Grundig Hankø Race Week.

Har redaksjonen spesielle behov, som bilder eller intervjuer med utvalgte lag etc, kan en av våre pressekontakter være behjelpelige:

Christian Ruscetta (KNS), tlf: 928 32 338
Cathrine Gjerpen Størmer (KNS), tlf. 928 88 403

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam