Klart for spektakulære Oslo Race Week

Kongelig Norsk Seilforening (KNS) inviterer til Oslo Race Week 2024 – fra 8. til 16. juni 2024. Denne uken kommer til å samle seilnorge og tiltrekke seg internasjonal oppmerksomhet i fire forskjellige seilkonkurranser.

Grundig Womens Regatta 8.-9. juni

Regattaen samler landets beste dameseilere i J/70-båter til Norges største damekonkurranse i seiling. Blant deltakerne finner man flere OL-seilere og vinnere, verdensmestere og norgesmestere. Du finner også seilere som har seilt mye, men som aldri selv har fått ta styringen. Vi tilstreber oss å være en fossilfri regatta, det vil si at det ikke benyttes motordrevne dommer- eller organisasjonsbåter, men elektriske båter.

ORC Doublehanded World Championships 11.-14. juni

Verdensmesterskap i offshore racing med et mannskap på to. Dette mesterskapet setter virkelig de tøffe seilerne på prøve i en havseilas på ca. 325 nautiske mil i Skagerak i 72 timer i strekk. I dette VM vil det være start i Oslo og målgang i Tønsberg, og således vil mesterskapet gå parallelt med den tradisjonsrike Færderseilasen. I dagene før start vil båtene ha base på KNS´ marina på Bygdøy, Oslo, før båtene setter kursen ut fra hovedstaden tirsdag 11. juni.

H.M. Kongens Serieseilaser 11.-13. juni

En konkurranse med kongelig sus; Her er Kong Harald regattasjef og inviterer entype båter til en tradisjonsrik regatta i Bunnefjorden. Denne populære regattaen har blitt gjennomført nesten hvert år siden 1919.

Færderseilasen 14.-16. juni

Verdens største overnight-regatta. Alle seilere har et forhold til den sagnomsuste Færderseilasen, som i år arrangeres for 77. gang. Seilasen arrangeres alltid andre fredagen i juni. Dette er Norges aller største regatta og samler seilere på alle nivåer. Her kan man velge klasse etter nivå og ambisjoner.

Ønsker du å være med ut i pressebåt for å ta bilder og få med deg starten i en av regattaene? Eller ønsker dere å få bilder fra KNS? Kontakt en av våre pressekontakter:

Cathrine Gjerpern Størmer (tlf. 928 88 403) eller Christian Ruscetta (tlf: 928 32 338).

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam