KNS-båten “MAVERIX” ett race fra VM-tittel

Skipper Alexander Klippenberg og hans mannskap ombord på «MAVERIX» har seilt svært stabilt og godt i VM i X-35 i Åsgårdstrand, og er nå bare ett race fra å dra hjem seieren i mesterskapet.

«MAVERIX» seilte inn til fem andreplasser, to førsteplasser, èn tredjeplass og en fjerdeplass (som foreløpig strykes), på de ni første racene. Det siste og tiende racet avvikles på lørdag.

Det er en sammensveiset gjeng som nå kjemper om seieren, i følge skipper Klippenberg.

– Laget og båten har fungert bra. Vi seilte i ORCi-NM med laget som vi også skal konkurrere med i EM på Hankø. Vi har alle seilt jolle tidligere, og nå har vi kommet sammen for å satse litt i storbåt, sier han.

På slutten av regattaen følte vi oss som et velsmurt maskineri

Alexander Klippenberg

Målsetningen i VM var først og fremst å få en god gjennomkjøring til EM i ORCi, men selvsagt deltar ikke denne gjengen i en konkurranse uten å skimte edelt metall i horisonten.

– Vi seilte NM i fjor der vi kom på en bitter fjerdeplass. Derfor var målet pallen i år, sier Alexander Klippenberg.

Han syns nivået i mesterskapet er veldig bra, og at det er tett i toppen.

– Det er mange tette dueller, og vanskelig å vinne race, mener han.

Under mesterskapet i Åsgårdstrand har det vært to dager med medium pluss vind, og veldig skiftende værforhold, og to dager med lite vind.

– Du har med deg et erfarent lag med mange drevne seilere. Hvordan er det å styre dem?

– Det har vært litt krevende til tider, men vi har jobbet veldig mye med kommunikasjonen, og hvordan seile båten som et lag. På slutten av regattaen følte vi oss som et velsmurt maskineri, sier Alexander Klippenberg, som har med seg følgene mannskap; Morten Andreas, Tomas Mathisen, Anders Hylen Klippenberg, Sigurd Tveit, Emil Bauck, Daniel Andersen og Mads Severin Hassum-Olsen.

Martin Moe og Bjørn Vadholm kniver om fjerdeplassen

Andre- og tredjeplassen er okkupert av to Bergens-lag før lørdagens finaledag. Det er «Stjernebris» fra Bergen Seilforening med skipper Ola Mathias jr. Johannessen som innehar andreplassen, mens på tredjeplass ligger «Himlaleite» fra Askøy Seilforening, med skipper Torbjørn Halvorsen.

Fjerdeplassen ser ut til å bli en ren duell mellom Martin Moes «Vortex» og Bjørn Vadholms «Barcarole op. IV». Martin Moe åpnet mesterskapet med to strake seiere, før det ble litt svakere resultater utover i konkurransen.

– Klippenberg ligger an til en klar seier, etter de to Bergens-lagene må vi kjempe mot Martin Moe om fjerdeplassen, sier Bjørn Vadholm. Han skryter av mesterskapet.

– Det har vært veldig fint her. Åsgårdstrand har fin kontroll, og vi klarer våre 10 seilaser. Det er veldig moro, på fine baner, sier Vadholm.

Martin Moes lag består av Daniel Aase, Kristian Skard, Iselin Koksvik Dahl, Niclas Jacobsson, Hans-Petter Haugstad og Mikael Ervamaa.

Bjørn Vadholms lag består av Jan Schanke Jørgensen, Alexander Holst, Rune Tønnesen, Ivar Arne Børset, Bård Sætre og Bjørn Hansen.

Full resultatliste

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam