KNS får økonomisk støtte fra regjeringen

PRESSEMELDING: Kongelig Norsk Seilforening (KNS) mottar økonomisk støtte fra regjeringen, gjennom Kulturdepartementet, på to millioner kroner til EM ORCi.

Regjeringen tildeler totalt 24 millioner kroner til en rekke idrettsaktører fra mindre idretter, der mulighetene for kommersielle inntekter er begrenset. Hensikten er at også disse kan arrangere internasjonale mesterskap i Norge, og dermed vise frem det øverste nivået innenfor sin idrett til et norsk og internasjonalt publikum.

KNS har en fastsatt terminliste for 2022 med en rekke store arrangementer, deriblant flere internasjonale mesterskaper hvor EM ORCi er klart det største og viktigste.

– Vi er veldig glade for støtten fra regjeringen. Pengene er øremerket neste års aller største arrangement, Europamesterskapet i ORCi på Hankø. Hovedkriteriet for støtten er at pengene skal brukes på ulike initiativer som vil løfte regattaseilingen i et langsiktig perspektiv både i KNS og seilsporten i Norge. ORCi-EM skal være et grønt arrangement med utnyttelse av nye og moderne teknologier. Formidlingen av mesterskapet skal foregå på et høyere nivå enn noen gang, og sette en standard for fremtidige arrangementer. Pengestøtten vil også hjelpe oss til å gjøre dette arrangementet meget attraktivt for foreningens mange frivillige, fordi det blir mulig å levere en kvalitet på gjennomføringen som før ikke har vært mulig, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

For spørsmål, kontakt:

Anders Kristensen
Generalsekretær
Kongelig Norsk Seilforening
Tlf: +47 414 64 870
Epost: anders@kns.no

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam