KNS-kvintett koste seg i Berlin

De vant lagcupen på hjemmebane, og ble dermed sendt til den store Opti Team Cup i Berlin for å representere landet og KNS.

Det norske KNS-laget bestod av fire gutter og én jente; Vilde Bjørland, Sigurd Melleby, Mats Silva Østvold, Olaf Tobiassen og Henrik Westby. I tillegg reiste trener Cornelia Fure og noen foreldre nedover til Tyskland. Seilingen foregikk på innsjøen Wannsee, i tilknytning til Potsdamer Yacht Club.

Cornelia forteller om et profesjonelt opplegg fra første sekund KNS-gjengen satte sine ben på tysk jord.

– Vi reiste ned på en torsdag. Klubben organiserte henting på flyplassen. Så var det seiling fredag, lørdag og søndag, der det ble seilt i konkurranseformen round robin, hvor alle møter hverandre to ganger. På søndagen var det finaleseilaser, sier hun.

De norske optimistene måtte seile fram og tilbake mellom to baner, noe som bød på visse utfordringer.

– Wannsee-innsjøen er ikke altfor stor. Uansett hvor du seiler her så er det fralandsvind. Dessuten var situasjonen sånn at det var mer vind i bane 2 på starten, enn i bane 1. Så ble det motsatt på dag 2, sier Cornelia.

Hun forteller videre at det hovedsakelig ikke er så mye vanlig seiling, men mest lagseiling. Nivået i Berlin var høyt, og her var det med folk som har vunnet blant annet VM-sølv.

– I Norge er nivået lavere, og det blir fort trikkekjøring, mener Cornelia, som vil skryte av seilerne sine;

– Det var kjempeflinke alle sammen. Det var morsomt å trene dem, de tok til seg alle tilbakemeldinger.

Flere med stort potensiale

Ifølge den unge treneren slet de norske seilerne med startene i regattaen, men så fikk de det på plass etter hvert, og kunne så jobbe videre med siste kryssen.

Etter Optimist-tiden kommer Vilde og Olaf nå til å gå videre på Laser.

– De kom tilbake til Optimist kun for denne lagcupen. Jeg ønsker dem lykke til i Laseren. Resten av gjengen kommer nok til å gå over til Laser om ett til to år, sier Cornelia, som ser at de unge håpefulle har talent og en lysende seilefremtid.

– Jeg ser at flere av dem har stort potensiale. De er heldige som har veldig snille og ivrige foreldre. Det var meg og fire foreldre med på denne turen. Eivind Westby var lagleder, og han tok seg av det meste av organiseringen og logistikken med å komme oss rundt, leie av riber etc. De tre andre hjalp til å rigge båter og var supportere som heiet, sier Cornelia. Foreldrene kunne sitte på naboklubben og følge regattaene med kikkert, siden det hele foregikk nær land.

Cornelia forteller at det dessverre ikke ble tid til å dra inn til Berlin by, da det var lange dager.

– Siden det er høst er vinden dårlig på morgenen. Vi kom oss tidlig ut lørdag og søndag, og trodde vi skulle seile, men så måtte vi vente på land før vi ble sendt ut på vannet. Når vinden døde ble vi sendt inn igjen på land. Men det var egentlig bra at vi ikke måtte vente på vannet. Så mens vi ventet satt barna og spilte kort med barn fra andre land, sier Cornelia.

Deltagerfest forbudt for voksne

På lørdagen var det seilerfest der alle deltagerne ble delt inn i ulike lag for quiz, og hvor det ikke var lov å ha lag fra samme land, med det formål at man skulle bli kjent med hverandre. Deretter var det lasagne-middag.

– På den festen var det for øvrig «fy fy» for trenere og foreldre å være ned, smiler Cornelia.

På søndagen dro alle ut og så finalen, og det norske laget seilte fire race på søndag før de ble sendt inn. 45 minutter senere gikk finalen. Her gjorde arrangøren noe spektakulært, for de sendte ut en gedigen tilskuerbåt, en svær husbåt med takterrasse som var full av tilskuere. Cornelia og laget hennes satt i rib sammen med det britiske og finske laget gjennom finaledagen.

– Jeg tror alle følte at de fikk utfordret seg og ble bedre. Vi hadde satt opp noen mål før turen, og det var å komme som nr. 1, 2 og 3 i et race, og det klarte vi to ganger. Vi hadde også et mål om å slå svenskene. De hadde med to lag, og vi greide å slå et av dem. Sist men ikke minst hadde vi et mål om å spise mye god mat, smiler Cornelia Fure.

Resultater fra Opti Team Cup 2022 Berlin

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam