Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har fått utmerkelsen «Miljøgodkjent arrangement» til to av sommerens regattaer, deriblant Grundig Womens Regatta, som ble arrangert helgen før Færderseilasen, og som markerte starten på Færder Sailing Week.
I forberedelsene til arrangementene har KNS jobbet grundig for å redusere miljøbelastningen, og minimere forsøpling og utslipp. Her er det foretatt mange tiltak, som blant annet å legge til rette for kildesortering, og dele ut gjenbruksdrikkeflasker til funksjonærene med påfyllingsstasjoner, slik at all bruk av engangsplast kuttes. Alt av funksjonærtøy fra Helly Hansen er laget av 100% resirkulert materiale. Det vil si at materialet er laget av plastavfall som er plukket fra kystområder og land som er rammet av stor plastforurensning. KNS sørger også for å gjøre innkjøp av kortreist mat til arrangementene, og ha tiltak som reduserer matsvinn. Foreningen har i tillegg investert i selvgående, strømbaserte regattamerker (dronebøyer), som styres elektronisk. Arrangøren trenger derfor ikke å bruke bensindrevne bøyebåter til å legge regattamerker og foreta baneendringer ved å trekke opp bøyer med anker, men kan styre dronebøyene effektivt og enkelt via et trådløst kontrollpanel fra startbåten.
KNS jobber aktivt med strandryddedager blant medlemmer, treningsgrupper og regattaseilere, i tillegg til at vi har stort fokus på følgende områder, der vi som forening kan gjøre en innsats;
-Redusere foreningens bruk av fossilt drivstoff
-Redusere foreningens klesforbruk
-Gode septikløsninger i egen marina
-Miljøvennlig bunnstoff på alle foreningens egne båter
Miljøgodkjent arrangement er en sertifiseringsordning som er utarbeidet av Stiftelsen FEE Norway. Og er en utmerkelse for arrangører som aktivt vil jobbe for å redusere sin miljøbelastning. Alle typer arrangementer som kan oppfylle disse kriteriene fra FEE Norway og som ønsker å forbedre sitt miljøarbeid, kan godkjennes.
KNS har besluttet at de innen 2030 skal være en forening som netto ikke tilfører CO2 til klimaet og som ikke bidrar til å forsøple naturen med aktivitetene sine.