Krevende forhold og lite vind i WSCL

Tine Simensen Oldereid og hennes tre lagvenninner klarte ikke innfri egne ambisjoner i krevende forhold og veldig lett vind under Womens Sailing Champions League i Sveits forrige helg.

KNS-seilerne Tine Simensen Oldereid og Anette Melsom Myhre reiste til Lausanne i Sveits sammen med Mari Sveen (Soon Seilforening) og Maren Magda Book (Åsgårdstrand Seilforening) for å representere Norge i Womens Sailing Champions League (WSCL). Her ble det til slutt en 16.plass, i en regatta der det ble langt mindre seiling på Genevesjøen enn deltagerne hadde håpet på.

– Vi håpet på mye mer seiling. Vi startet med utsettelse den første dagen, mens så kom vi i gang, og det ble tre gjeldende seilaser for hver båt. På den andre dagen var det absolutt minst vind, og vi fikk kun seilt ett race. Flere båter fikk faktisk ikke seilt i det hele tatt. Seilerne satt bare på land i vindstille og regn hele dagen. På søndagen ble det omtrent to race på alle båter, forteller Tine.

Totalt var det 24 lag med i mesterskapet, og på hver start var det åtte båter. Det ble altså seilt tre race pr. flight.

– Vi var med i toppen i flere enkeltrace og tar med oss gode erfaringer.

Tine Simensen Oldereid

Flere gode enkeltplasseringer

At det ble lite seiling var overhodet ingen fordel for det norske laget.

– Vi samlet litt for mange poeng første dagen, og det ble dyrt for oss. Vi hadde håpet å få jevnet ut de poengene med mange flere race. Følelsen vi sitter igjen med etter dette er at vi ikke helt fikk ut potensialet vårt. Vi hadde flere gode enkeltplasseringer, som dessverre ble annullert da vinden døde, sier Tine. Med så få race totalt i serien ble det ganske tett poengmessig på resultatlisten.

– Vi var med i toppen i flere enkeltrace og tar med oss gode erfaringer. Dessverre brukte vi mer tid på å sitte på land og vente, enn vi var i båt, så vi skulle så gjerne ha seilt mer. Vi var spente på nivået, og hadde på forhånd ingen formening om nivået, da ingen av lagene var kjente for oss. Men det var gode damelag med mye erfaring, som hadde kvalifisert seg gjennom nasjonale kvalifiseringsregattaer fra mange europeiske land. Flere deltok også under fjorårets WSCL i Cascais, sier Tine.

Grundig sponset påmeldingsavgiften

Billetten til WSCL for de norske jentene gikk gjennom Grundig Womens Regatta, som ble arrangert i Bjørvika i juni. Tine og Anettes båt kom på andreplass, og som beste norske lag kvalifiserte de seg til mesterskapet i Sveits. Sponsoren Grundig dekket påmeldingsavgiften. På laget var det Madeleine Østeby og Karen Kristoffersen som fylte de to andre plassene.

– Madeleine og Karen hadde ikke mulighet til å bli med nedover til Sveits, så allerede over sommeren fikk vi med Mari Sveen, som var på laget som ble nr. 3 i Grundig Womens Regatta, og Maren Magda Book. Maren var ikke med i Grundig Womens Regatta, men har blant annet seilt mye seilsportsligaen med Åsgårdstrand Seilforening. Hun har også erfaring fra Sailing Champions League, som er i samme format som Womens Sailing Champions League, men i mix, forklarer Tine.

Gull i Dame-NM som oppladning

Startlinja på Genevesjøen

Jentene brukte Dame-NM og NM i J/70 som ren trening for å forberede seg best mulig til Womens Sailing Champions League.

– Dame-NM var første gang vi seilte sammen som fullt lag. Det gikk veldig bra, for vi tok jo gull. Helgen etter var det NM i J/70 i Tønsberg. Her var det mye vind, og vi hadde også med Andreas Myhrvold i båten. Vi seilte i de rollene vi skulle ha i Sveits, mens Andreas var med som ekstra hånd, en «floater». Vi hadde samme setup som på Dame-NM og Sveits. Utover disse to regattaene har vi ikke hatt noen trening, sier Tine.

Selv om den store vinden uteble i Sveits, var det en fin sosial ramme i mesterskapet, og ikke minst fantastisk natur.

– Det var et flott og sosialt arrangement med to fellesmiddager, en pasta evening på fredagen og sailors dinner lørdagen på seilforeningen «Cercle de la Voile de Vidy», som er en av flere seilforeninger i Lausanne. Det var også veldig flotte naturomgivelser, med den franske siden av Genevesjøen på andre siden, og Alpene i bakgrunnen, sier Tine Simensen Oldereid.

Dansk seier

Danmark gjorde sakene sine meget bra under WSCL med to lag på pallen. Team KDY (Kongelig Dansk Yachtclub), med Lotte Meldgaard Pedersen, Anne Sofie Munk-Hansen, Helle Ørum Ryhding og Tina Schmidt Gramskov vant regattaen.

Tyske Hamburger Segel-Club kom på andreplass. På dette laget seilte Silke Basedow, Juliane Zepp, Maren Hahlbrock og Lea Witt.

Team Salt (Aarhus Sejlklub) kom på tredjeplass. Her seilte Line Just Emsvang, Louise Hallberg, Sofie Slotsgaard og Christina Andersen.

Hele resultatlista

Anette Melsom Myhre, Maren Magda Book, Tine Simensen Oldereid og Mari Sveen

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam