Treningsgrupper

TRENINGSGRUPPER

Lær å seil iQFOiL

IQFoil Junior er et seilbrett du flyr med. Voksenversjonen av foilbrettet er OL klasse i 2024 og 2028. Det finnes flere klasser for ungdommer under 15 år, 17 år og 19 år. Samt U23 på voksenbrettet. Det arrangeres nasjonale og internasjonale regattaer.

I motsetning til konvensjonelt seilbrett med finne vil foilbrett fly i hastigheter opp til 20 knop i vindstyrker ned mot 4-5 m/s. Blåser det godt kommer de beste IQ foil seilerne opp i over 30 knop.

IQ foilgruppen trener på Seilsportsenteret 3 ganger i uken pluss helger og regattaer. I tillegg har brettseilerne adgangskort, og kan dra ned til seilsenteret på eget initiativ. Hoveddelen av sesongen er mellom påske og høstferie, men de ivrigste seiler hele året.
brettseilerne er fra 10 års alder og oppover, både gutter og jenter. For tiden er det ca. 40 seilere i gruppen, som gjør IQ foil gruppen til den største i verden.

IQ foil seilerne må kjøpe eget utstyr, men men for de som går på Learn2Fly IQ foil introduskjonskurs, får du låne IQ foil brett og IQfoil rigg under hele foilkurset.

De fleste IQFoil seilere internasjonalt har bakgrunn fra annen brettseiling, ofte har de seilt BIC techno, eller andre typer seilbrett. Vi ser også ungdommer som har bakgrunn fra optimistjolle, og andre båter. IQ foil utstyret kan brukes av barn ned mot 30-40 kilo.

For å kunne lære å seile IQ foil nå du beherske å seile på vanlig seilbrett i 5-7m/s å kunne brettseile med trapez.

Kontakt leder for Seilsportsenteret; Geir Dahl Andersen, mail geir@kns.no eller klassekaptein of IQ foil Geir Mjøen geirmjo@gmail.com for nærmere informasjon om IQ foil gruppen.

*   Organisert trening på KNS Seilsportsenter
*   Plass til brettutstyr på Seilsportsenteret
*   Tilgang til klubbhus med garderobe og dusj
*   Trener på utvalgte IQ foil regattaer og IQ foil samlinger

Klassekaptein: Geir Mjøen, geirmjo@gmail.com

Laget av Kompani Kvam