Treningsgrupper

TRENINGSGRUPPER

iQFOiL

IQFoil er et seilbrett med foil under. Voksenversjonen av brettet er OL klasse fra 2024. Det finnes en klasse for ungdommer under 17 år og en klasse for ungdommer under 19 år. Det arrangeres nasjonale og internasjonale regattaer. I motsetning til konvensjonelt seilbrett med finne kan foilende brett seile i relativt stor hastighet i vindstyrker ned mot 3-4 m/s.

Gruppen trener på Seilsportsenteret 3 ganger i uken pluss helger og regattaer. I tillegg har seilerne adgangskort, og kan dra ned til seilsenteret på eget initiativ. Hoveddelen av sesongen er mellom påske og høstferie, men de ivrigste seiler hele året.


Seilerne er fra 11-12 års alder og oppover, både gutter og jenter. For tiden er det ca. 25 seilere i gruppen

Seilerne må kjøpe eget utstyr, men hvis man ønsker å prøve før man kjøper selv har klubben fire komplette sett som kan lånes under veiledning.

De fleste IQFoil seilere internasjonalt har bakgrunn fra annen brettseiling, ofte har de seilt BIC techno, eller andre typer seilbrett. Vi ser også ungdommer som har bakgrunn fra optimistjolle, og andre båter. Noen har begynt direkte på IQfoil, men dette er mindre vanlig. Utstyret kan brukes av barn ned mot 40 kilo

Kontakt leder for Seilsportsenteret; Geir Dahl Andersen, mail geir@kns.no eller klassekaptein Geir Mjøen geirmjo@gmail.com for nærmere informasjon om denne gruppen.

*   Organisert trening på KNS Seilsportsenter
*   Plass til brettutstyr på Seilsportsenteret
*   Tilgang til klubbhus med garderobe og dusj
*   Trener på utvalgte regattaer og samlinger

Klassekaptein: Geir Mjøen, geirmjo@gmail.com

Laget av Kompani Kvam