Mathias vant HH Youth Award

Mathias Berthet (20) fikk 31 prosent av de godt over 9000 avgitte stemmene, og sikret seg med det seieren i Helly Hansen Youth Award. KNS gratulerer så mye! Mathias er dermed den andre personen som har vunnet prisen. I fjor vant Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS prisen. Mathias får som vinner også Helly-Hansen klær til en verdi av kr. 10.000.

I årets avstemning konkurrerte Mathias med følgende finalister;

Celia Valeur Børresen (21) (Stavanger)
Jonas Sørlie (17) (Nesodden)
Maja Anine Paulsen Moe (17) (Ålesund)
Vemund Gransæther (23) (NTNUI)

Fire hovedkriterier legges til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er
Mathias Berthet (foto: Morten Jensen)

Mathias Berthet har levert meget sterke prestasjoner og resultater på regattabanen med internasjonale medaljer, og er på utfordrerlandslaget i 49er. Han har vært initiativtager og har gjennomført treningssamlinger der han har delt sin egen kunnskap og erfaring med andre seilere. Mathias har også vært med å skrive boken «The 29er manual». Og i sommer arrangerte Mathias 29er-samling i KNS sammen med Alexander Franks-Penty, der overskuddet fra samlingen ble donert til Marineoperatørene, som jobber for et bæredyktig, maritimt miljø i Oslofjorden.


– Jeg vil gratulere Mathias Berthet som en veldig verdig vinner av Helly Hansen Youth Award. Jeg synes også det er utrolig gledelig at vi fikk så mange forslag til kandidater til prisen. At det er så mange flotte ungdommer som bidrar til fellesskapet utenfor regattabanen, er helt fantastisk. Det er nettopp hva Helly Hansen Youth Award skal motivere til, så til neste år håper vi på enda flere kandidater til prisen, sier generalsekretær Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Han synes også det er veldig morsomt at det har vært så stort engasjement rundt denne kåringen, som ble både svært jevn og veldig spennende.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam