Medaljer til KNS-seilere i ORCi-NM

I helgens Norgesmesterskap i ORCi tok «Xanadu» bronsemedaljer i Stor klasse, mens «Barcarole op. IV» vant sølvmedaljer i Liten klasse.

Mesterskapet ble arrangert av Nesodden Seilforening, og fant sted ved Steilene. Det ble mye venting på vind lørdagen, før seilerne fikk fin sønnavind å seile på. De holdt på til langt ut på lørdag ettermiddag. Søndagen ble det siste racet startet i 15-tiden. Det ble gjennomført seks seilaser gjennom de to konkurransedagene.

Skipper Sigurd Tveit fra KNS sitter igjen med en blandet følelse etter at bronsemedaljene var sikret.

– Vi hadde håpet å ta tittelen. Vi følte det var gode muligheter til å ta gullet. Vi seilte tett med båtene i toppen, og var ett sekund fra å ta sølvet. Så vi hadde sjansen. Vi er selvsagt glade for å være der vi er, men føler vi har mer potensiale inne, sier Tveit til kns.no.

Like fullt kan han ikke være helt misfornøyd med å sitte igjen med et håndfast bevis på at laget er helt i toppen.

– Vi er selvsagt fornøyde med å dra hjem med medaljer rundt halsen, og å være på podiet. Det var viktig å få med bronsemedaljen hjem, sier Sigurd Tveit.

Han mener at laget har kommet langt siden NM i Tønsberg i fjor, men at de gjerne skulle hatt enda mer trening sammen i stor båt.

– Laget kunne hatt godt av å seile flere mesterskap sammen i ORCi. Vi har fått seilt for lite sammen i storbåt. Vi har seilt mye J/70. Før NM har vi deltatt på onsdagsregatta i Bunnefjorden og jobbet intensivt med å få satt en bra trim. Vi følte vi fikk satt opp båten veldig bra, men kunne hatt nytte av enda mer trening, konkluderer skipper Tveit.

Mannskapet på «Xanadu» består av følgende:

Sigurd Tveit (skipper, KNS), Morten Røislanf (Risør SF), Anna Skaar (Ålesunds SF), Daniel Andersen (Oslo SF), Mads Severin (Moss SF), Henrik Bordal (Moss SF), Jørgen Meyer-Smith (Tønsberg SF), Emil Bauck (Oslo SF), Gabriel Gjessing (KNS), Anders Klippenberg (KNS) og Tomas Mathisen (Risør SF).

“Xanadu” får bronsemedaljer fra seilpresident Guro Steine. Tomas Mathisen er dessverre utenfor bildekanten her.

Reddet sølvet med et halvt poengs margin

Bjørn Vadholm er skipper på «Barcarole op. IV», og hadde dette å si om regattaen der de sikret seg NM-sølv:

– Når vinden endelig kom på lørdag ble det gjennomført tre fine seilaser hvor vi ledet etter to seilaser i medium vind. I den tredje seilasen blåste det mer, avstandene ble kortere, og «Fri av Fjærholmen» tok over ledelsen.

Tønsberg-båten «Fri av Fjærholmen» skulle det vise seg å bli vanskelig å ta igjen for Vadholm og co.

Skipper Vadholm sier at på søndagen var vinden påskrudd fra start, og økte fint utover dagen.

– Det var litt slengete, men det gjør det bare mer moro. Det ble to veldig gode seilaser fra oss, men det var ikke nok til å ta tilbake ledelsen, og gutta fra Tønsberg hadde det hele i lomma før tredje og siste seilas. I den siste seilasen ble kampen om sølvet utrolig spennende. Vi kjempet oss tilbake i feltet, etter å ha vært litt tidlig ute, og reddet sølvet med et halvt poengs margin, sier Bjørn Vadholm, som passer på å skryte av arrangøren:

– Nesodden SF leverte igjen et flott arrangement, og Steilene er en perfekt ramme for sesongavslutning. Inkludering av ORCi NM ga et ekstra gir inn i arrangementet. Stas var det også at selveste NSF-presidenten kom og delte ut medaljer og klemmer, sier han.

«Barcarole op. IV» og de ferske sølvmedaljevinnerne i Liten klasse består av følgende mannskap:

Bjørn Vadholm (skipper, KNS), Rune Tønnesen (Bærum SF), Jan Schanke Jørgensen (Bærum SF), Bård Sætre (Brevik SF), Bjørn Hansen (Bærum SF), Håkon Leth Olsen (Brevik SF), Andreas Abildgaard (Ullern SF).

Gjengen ombord i “Baracole opus IV” er strålende fornøyde med NM-sølv i Liten klasse

Flere KNS-seilere fikk edelt metall

Norgesmestere i Stor klasse ble «Game» fra Asker Seilforening, med skipper Calle Andersen m/mannskap. Sølvmedaljene gikk til «Sons of Hurricanes» fra Bundefjordens SF, med skipper Jon Sverre Høiden m/mannskap. Om bord her var også KNS-seilerne Hasse Lindmo, Lise Nilsen og Peder Raahauge. Gratulerer til dere med NM-sølv.

Liten klasse ble som nevnt vunnet av «Fri av Fjærholmen» fra Tønsberg SF, med skipper Jan Petter Rød m/mannskap. Bronsemedaljene gikk til «Smil» fra Asker Seilforening, med skipper Ragnar Wisløff m/mannskap. Han hadde også KNS-seilere på laget. Vi gratulerer Martin Christopher Elms og Haagen Hølaas med NM-bronse.

Komplett resultatliste

“Xanadu” i flott driv. Foto: Helle Undrum

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam