Medlemsmøte mandag 4.oktober: Sveitsiske jordomseilere og fjellklatrere

I dette medlemsmøtet får vi besøk av det sveitsiske ekspedisjonsteamet Top To Top, som består av en familie som reiser rundt i hele verden for å sette fokus på klima og naturspørsmål.

Dario Schwörer er en sveitsisk klimatolog og internasjonal ski- og fjellguide. Sammen med kona Sabine grunnla han Top To Top, som har mål å være den første ekspedisjonen som krysser alle de syv hav, og bestiger alle de syv fjelltopper, utelukkende ved hjelp av menneskelig og naturlig kraft, som vind og sol. Top To Top vil vise at man selv i dagens moderne samfunn kan oppnå store prestasjoner i balanse med naturen.

Fram til nå har de seilt 120.000 nautiske mil med ekspedisjonsseilbåten «Pachamama», til over 100 land. De har syklet 25.000 km, klatret 600.000 høydemetre gjennom å bestige seks av de «7 Summit»-toppene så langt. Seilbåten ble den første sveitsiske seilbåten som deltok i Sydney Hobart Race i 2008. Den ble også den første seilbåten som seilte rundt hele Svalbard i 2020.

– Vi håper at vårt initiativ oppmuntrer folk til å bruke føttene og syklene oftere som vanlige transportmidler, forteller ekteparet.

Sammen med alle sine barn, som også er en del av ekspedisjonsteamet, kommer de på besøk til Dronningen mandag 4. oktober for å fortelle mer om sitt spennende prosjekt.

Dørene i Huk Aveny 1 åpnes kl. 18 med servering av kaffe og vafler
Medlemsmøtet begynner kl. 19
.

For de som ikke har anledning til å komme, vil vi selvsagt streame møtet direkte på KNS-TV. Klikk her for å komme til KNS-TV (sendingen starter ca. kl. 18:55)

Du kan lese mer om Top To Top Global Climate Expedition på deres egne nettsider

Se også deres siste film fra bestigning av den største vulkanen i de arktiske områder – på Jan Mayen:

I tillegg til Top To Top blir det også litt informasjon om KNS e-Seiling serie.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Laget av Kompani Kvam