– Motivasjonen har fått et boost

En rekke KNS-seilere vartet opp med imponerende seiling i Hyéres Olympic Week i Frankrike (22-29.april).

Hermann Tomasgaard kjempet lenge i tet i medaljefinalen i ILCA 7-klassen, men mistet det litt på slutten i et jevnt felt. Han kom til slutt på en 10.plass sammenlagt.

– Det var en veldig god regatta frem til de tre siste seilasene, hvor jeg havnet i bakre halvdel i alle sammen. Jeg hadde god fart og det var mye vind, men jeg ser at jeg må ta tak i lettvindseilingen min. Resultatpilen peker definitivt riktig vei, sier Hermann til kns.no.

Hermann Tomasgaard i Hyéres (foto: Sailing Energy)

Line Flem Høst seilte inn til andreplass i medaljefinalen i ILCA 6-klassen, og ble nr. 7 sammenlagt. Sportssjef i Norges Seilforbund, Eirik Verås Larsen, har uttalt at det løsnet skikkelig for Line i Hyéres.

– Jeg har fått fornyet tro på planen og prosessen vi er inne i

Line Flem Høst

– At det endelig løsnet er en kombinasjon, tror jeg. Det har både vært mye strukturert og hardt arbeid over lengre tid nå, samt en liten påminnelse om mentale forberedelser i Palma, som førte til et dypdykk i meg selv og hvor jeg må være mentalt for å prestere. Disse to tingene sammen tror jeg var utløsende for at det endelig fløt litt bedre i Hyéres. I tillegg har det vært et år nå med mye endringer i treningsgruppe, ny trener og ting å vende seg til. Nå begynner det også å føles mer innkjørt og trygt, noe som gir rom til å kun fokusere på prestasjon, sier Line Flem Høst til kns.no.

Line Flem Høst i Hyéres (foto: Sailing Energy)

– Dette må jo gi deg en skikkelig vitamininnsprøyting for det som venter framover?

– Motivasjonen har fått et boost. Når det går så lang tid siden sist prestasjon begynner man å bli litt usikker på prosessen man er inni, og om man er på rett spor. Jeg har fått fornyet tro på planen og prosessen vi er inne i. Målsetningene er de samme som før Hyéres, men troen på at jeg skal nå dem er forbedret, sier Line.

– Vi gleder oss til en lengre periode med trening, hvor vi skal ha fokus på boathandling

Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Pia Dahl Andersen og Nora Edland kom til slutt inn til en 10.plass sammenlagt i 49er-FX-klassen, etter at de sikret 7.plass i sin medaljefinale.

– Vi er i alt i alt veldig fornøyde med resultatet i Hyéres! Det er veldig gøy å se at vi kan være med og hevde oss i toppen. Som vi skrev på facebooksiden vår, så var det litt høyt stressnivå og mye adrenalin, som gjorde at vi ikke fikk med oss endring av toppmerket på siste kryssen i medaljefinalen. Det er litt bittert, men vi prøver på tenke på at vi faktisk klarte målet vårt med topp 10. Vi gleder oss til en lengre periode med trening, hvor vi skal ha fokus på boathandling. Også blir det veldig spennende med VM i Haag i sommer, sier Pia og Nora til kns.no.

I 49er-klassen kom Mathias Berthet og Jeppe Nilsen på en 22. plass sammenlagt.

Nora Edland og Pia Dahl Andersen i Hyéres (foto: Sailing Energy)

Alle resultater fra French Olympic Week

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam