Norge kjemper om VM-gull på Hankø

I det på pågående verdensmesterskapet i 5.5 meter-klassen på Hankø har det utkrystallisert seg en kamp mellom Bahamas, Storbritannia og Norge.

Kristian Nergaard er skipper ombord på den norske 5.5-meteren “Artemis”. Sammen med Johan Barne og Trond Solli-Sæther (hovedbildet) har han et VM-gull å forsvare. Da VM i 5.5 meter sist ble arrangert, i Australia i 2020, var Nergaard og co.

Tirsdag er det finaledag, og da ser det ut til å bli en jevnt kamp mellom Bahamas, som leder sammenlagt, Storbritannia og Norge.

Det har vært utfordrende værforhold på Hankø. Lørdagens race ble avlyst pga. for mye vind, mens på søndag fikk man gjennomført to race, med lang ventetid mellom racene mens man la om banene i den skiftende vinden. I mandagens konkurranse ble det kun gjennomført ett race, før regattaledelsen besluttet at det var nok kappseiling for dagen, da vind- og bølgeforholdene ble svært vanskelige.

– Det var ganske tøft utpå der, det blåste vel rundt 12 sekundmeter, var ganske røff sjø, og det var mange som fikk problemer der ute, sier Kristian Nergaard.

Storbritannias båt har en design som er spesielt optimalisert for mye vind, og den har en klar fordel i forhold til de to argeste rivalene Bahamas og Norge under de rådende vindforhold på Hankø. Det var også britene som vant mandagens race. Nergaard velger å ikke fokusere for mye på britene før finaledagen tirsdag.

– Hva engelskmennene gjør kontrollerer ikke vi, for når det blåser mye går de fortere. Til gjengjeld står de helt stille når det blåser under fem sekundmeter. Vi har mer allroundbåter. Men engelskmennene er veldig proffe og flinke, rormannen deres (Elliot Hanson red.anm.) seilte jo Laser for Storbritannia i OL i Tokyo. Men vi er egentlig mer opptatt av Bahamas. De har helt lik båt som oss, så det blir en spennende fight i morgen, sier Nergaard.

Finaleregattaen tirsdag er fremskyndet til kl. 10 for å forsøke å gjennomføre to race før vindene blir for sterk.

Fullstendig resultatliste

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam