Norgesmesterne i J/70: – Vi gir oss aldri!

Ikke overraskende var det medaljegrossistene og KNS-seilerne i Team Helly Hansen II som gikk til topps i helgens NM i J/70 på Hankø. Vi gratulerer Sigurd Hekk Paulsen, Børre Hekk Paulsen, Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen som ferske norgesmestere.

Det ble seilt åtte race gjennom NM-helgen, og de nevnte herrene sikret NM-tittelen med én førsteplass, fire andreplasser, én fjerdeplass og to femteplasser, der den ene av disse ble strøket.

NM-sølvet gikk til Tønsberg Seilforening og Jostein Frederick Aker, Jørgen Smith-Meyer, Magnus Behrens, Erik Fusdahl og Emil August Dagsberg.

Bronsemedaljene gikk til KNS-båten «Presto», bestående av seilere fra ulike klubber. Gratulerer til Petter Hessen (Fredrikstad SF), Mikkel Hessen (KNS), Petter Mørland Pedersen (Arendals SF), Jonathan Seim (Drøbaksund SF) og Iselin Koksvik Dahl (KNS).

– Fin fight med Jostein og gutta

– Vi er et sammensveiset lag som har seilt sammen en «decade». Vi gir oss aldri, selv om vi skulle ligge dårlig an underveis i regattaen. Vi vinner og taper sammen. Det er lite surmuling hvis start/taktikk eller teknikk ikke leverer som forventet. For oss er det viktig at det er lov å gjøre feil. Vi hadde en utrolig fin fight med Jostein og gutta helt til siste slutt, sier Børre Hekk Paulsen til kns.no.

– Det er like før ungdommen tar oss nå. Det blir ny fight i Mesternes Mester mot ungdommen, som vi gleder oss til, fortsetter Hekk Paulsen, før han føyer til følgende;

– Vi heier på ungdommen!

– Taktikeren vår gjorde magiske ting

Koffer Spone

Lagkamerat Kristoffer «Koffer» Spone er en medaljegrossist av rang. Han har følgende å si om NM når kns.no tar kontakt:

– Vi er veldig takknemlige for lån av båt i klubben vår KNS. Vi seiler mye forskjellige klasser, og denne gangen tok vi oss ikke råd til helt nye seil. Vi leide brukte seil, North-seil så klart, av noe gode venner. Det var godt nok, selv om nyere seil nok hadde vært raskere. Så stor takk til disse flotte karene for leien.

Spone var rormann i J/70-båten, og skryter uhemmet av sine medseilere om bord.

– Jeg styrer båten bare, de gutta jeg seiler sammen med er bare helt rå. Det er virkelig respekt! Taktikeren vår gjorde magiske ting, spesielt på en vanskelig søndag med nordøst-dreiende øst. Vi seilere lever av vindskift og trykkforskjeller, sier Koffer Spone.

Fullstendig resultatliste NM J/70

Pallen samlet på HYC-brygga (alle bilder: Trond Teigen | SailLogic)

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam