NSF Hedersprisutdeling

8. desember hadde Norges Seilforbund sin årlige hedersprisutdeling. I år ble det ikke den store seilerfesten som vanlig, men en flott digital hedersprisutdeling ble det.

Fikk du ikke med deg hele sendingen, finner du den på Norges Seilforbund sin Facebook her

LINE FLEM HØST ÅRETS SEILER 2020

Line Flem Høst fra KNS er blitt kåret til Årets Seiler 2020 av Norges Seilforbund.

– Line Flem Høst har lenge vært vårt «hemmelige» medaljehåp når det gjelder OL i 2021, og under VM i Laser Radial i februar i år, slo hun ut i full blomst og beviste sitt potensiale med en imponerende sterk bronsemedalje, sier sportssjef Rigo de Nijs.

For VM-bronsen, men også for sin rolle på landslaget og det forbildet hun er, ble Line tildelt tittelen Årets Seiler 2020. Prisvinneren selv befant seg i Vilamoura i Portugal der hun og landslagskollegaene for tiden ligger og trener.

Uttrykket «hemmelig» forklarer sportssjefen slik:

– Allerede i 2017 var Lines tekniske ferdigheter på vannet åpenbare, men som internasjonal seiler var hun ikke stabil nok. Gjennom å samarbeide med det danske landslaget og nå det siste året med trener Lars Loennechen, er Line imidlertid blitt en helstøpt eliteseiler som er sterk i alle seilingens faser og elementer. Line og Lars har det siste året konsentrert seg mye om det strategiske og taktiske spillet, og dette har gitt uttelling og gjort henne til en komplett Laser-seiler.

– Det er utrolig morsomt og det betyr veldig mye å få denne anerkjennelsen, spesielt med tanke på hvor mange timer som er lagt ned for å bringe meg hit jeg er i dag. Og anerkjennelsen, den deler jeg med den nye treneren min, Lars Loennechen, som jeg har hatt et veldig godt samarbeid med dette året, sier Line Flem Høst.

ÅRETS BRAGDPRIS TIL KRISTIAN NERGAARD

KNS-seiler Kristian Nergaard ble tildelt Årets Bragdpris.

Kriteriene for prisen er at vinneren enten har blitt topp seks i OL, vunnet offisielle VM, eller den gis til seilere styret mener er spesielt kvalifiserte.

Kristian Nergaard tok gull i VM for 5,5 meter i Newport, Australia, i januar. Anders Pedersen fra Drøbaksund Seilforening får også prisen – han seilte til og med i samme båt som Nergaard, da de sikret VM-tittelen.

Foto: Robert Deaves

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam