Ny kaffemaskin for havnebrukerne

Våre havnebrukere i marinaen kan nå nyte fersk, nybrygget kaffe fra vår nye kaffemaskin, som står ved de nyrestaurerte garderobene i Huk Aveny 1. Det er vår leverandørpartner, kaffebrenneriet Solberg & Hansen, som har levert maskinen, og som står til vår disposisjon og helt uten kostnader for våre medlemmer.

Det er KNS-medlem og seiler Christian Rieder som har sørget for dette. Han jobber til daglig som leder for kontor- og kantineavdelingen i Solberg & Hansen.

– Solberg & Hansen har tidligere bare levert kaffe og maskiner til kaffebarer, cafeer, hoteller og restauranter, men vi har nå valgt å tilby den samme kvaliteten til kontormarkedet. Har du drukket kaffe hos en kvalitetskaffebar har du høyst sannsynlig drukket vår kaffe. Vi vet hvor viktig god kaffe er for ansatte og medlemmer. Vår misjon er å være en døråpner for verdens beste kopp og sørge for at kaffen dere serverer er i aller høyeste sjikt.

Sesongkaffe som passer til årstid vi er inne i

Kaffen som nå brukes på maskinen er sommerkaffe fra gården Cachoeira da Grama i Brasil, som har vært drevet av Carvalho Dias-familien siden 1890.

– Fra denne kaffegården har vi i år fått inn et sødmefullt kaffeparti for dem som foretrekker en fyldigere kaffe i sommer. Denne kaffen finner du i kaffeserien SESONG. Dette er vår serie med kaffe som er nøye valgt ut til å passe årstiden eller høytiden vi er inne i.

Denne kaffen er fyldig og søt med toner av karamell, melkesjokolade og et hint av tørket frukt. Passer til trakter, presskanne eller som håndbrygg. Nydelig som iskaffe med melk.

Han forteller mer om den brasilianske kaffegården:

– Med kunnskap tilegnet gjennom generasjoner jobber Carvalho Dias-familien stadig med å utvikle bedre og mer bærekraftige måter å dyrke spesialkaffe på.

Bærekraftige prinsipper

Bærekraft er viktig for KNS, og derfor passer det godt å samarbeide med Solberg & Hansen.

– Vi er fyrtårnsertifisert og jobber mot å bli klimanøytrale innen 2030. Vi er Norges største og eldste brenneri innen spesialkaffe, men vi ser alltid fremover. På den måten flytter vi grenser. Derfor har vi vært en foregangsbedrift i kaffebransjen, både i Norge og internasjonalt. Vi begynte tidlig å reise verden rundt på jakt etter de beste råvarene fra verdens ypperste kaffedistrikter. Det er ennå blant våre viktigste oppgaver. Vår kaffe er handlet direkte etter bærekraftige prinsipper, og slik skaper vi langsiktige relasjoner med dedikerte og dyktige kaffebønder på tvers av land og kontinenter, sier Christian Rieder.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam