Olympiske gullhelter etter Ski Yachting: – Gir mersmak til å ta opp seilingen

I helgens Grundig Ski Yachting hevdet to gamle toppalpinister og OL-gullvinnere seg som ventet i slalåmbakken i Ingierkollen, og la med det et godt grunnlag for sjetteplassen sammenlagt.

Hans Petter «Burre» Buraas (48) og Lasse Kjus (52) deltok på helgens Grundig Ski Yachting sammen med sine bedre halvdeler Pia Rivelsrud og Marianne Berner på laget «WildCard 1». Med andreplass i slalåmdelen i Ingierkollen på fredagen, la de et godt grunnlag inn mot seilingen på lørdag. Der ble det 14. plass, noe som sikret «WildCard 1» en sjetteplass totalt.

– Ut fra forutsetningene gikk det bra under rennet fredag kveld i Ingierkollen, selv om det var litt utfordring med vær og føre. Det var sterk konkurranse fra både eks-alpinister og gode seilere, noe som gjorde kvelden veldig spennende, sier Hans Petter «Burre» Buraas til kns.no.

– Som de tidligere Melges-seilere vi er, var heldigvis J/70`en ikke en så ulik båt at det ble for store utfordringer for oss

Hans Petter Buraas

OL-gullvinneren i slalåm fra Nagano 1998 har, i likhet med lagkompis og OL-gullvinner fra Lillehammer 1994, Lasse Kjus, en tidlig bakgrunn som seiler. Likevel var forventningene til seildelen i Grundig Ski Yachting lave.

WildCard 1: Marianne Berner, Lasse Kjus, Pia Rivelsrud og Hans Petter Buraas under banketten på Dronningen.

– Vi hadde ingen store forhåpninger under lørdagsseilasen, selv om Lasse og undertegnede har vært aktive seilere tidligere. På lørdagsmorgenen fant vi ut at det var mer enn 10 år siden sist vi hadde sittet i en regattabåt. Som de tidligere Melges-seilere vi er, var heldigvis J/70`en ikke en så ulik båt at det ble for store utfordringer for oss, forteller «Burre».

Hans kjæreste Pia Rivelsud og Lasses kjæreste Marianne Berner utgjorde den andre halvdelen av laget.

– Med oss hadde vi våre kjære, bedre halvdeler, som vel kan kalles for nybegynnere. Etter ekstremt god og effektiv coaching fra en ivrig Lasse Kjus, ble dagen fullkommen med seier i siste heat, sier Buraas.

Han legger ikke skjul på at årets Grundig Ski Yachting har trigget det gamle konkurranseinstinktet.

– En opplevelse på både land og til vanns, som absolutt ga oss alle en mersmak til å ta opp seilingen igjen! sier Hans Petter Buraas.

Still Crazy i toppen både på vannet og i bakken

”Still Crazy” ble vinnere av årets Grundig Ski Yachting, med topp-plasseringer både i alpintbakken og på vannet; andreplass på seilingen og tredjeplass på alpintdelen. Laget bestod av Anders Klippenberg, Ole Christian Gahr Vordahl, Hans Petter Vordahl, Morten Røisland og Malou Falkendal Syversen.

– Vi møtte opp i bakken på fredag etter jobb. Laget hadde litt problemer med å sette opp utstyret slik at alle hadde ordentlige slalomski og støvler, siden ikke alle hadde alt av utstyr for å kjøre renn. Så vi var litt bakpå inn til 1. omgang. Kjøringen gikk imidlertid bra, og vi var veldig happy med en tredjeplass på slalåmdelen. Selv om det ble ganske lenge å vente til 2. omgang pga. tekniske problemer, holdt kommentatoren det gående, og stemningen var veldig bra hele kvelden, sier Klippenberg.

Still Crazy: Ole Christian Gahr Vordahl, Morten Røisland, Malou Falkendal Syversen, Hans Petter Vordahl og Anders Klippenberg på banketten på Dronningen.

Han understreker at det var moro å konkurrere mot de gamle OL-heltene Burre og Kjus.

– Utrolig gøy å få kjøre renn med de gamle skiheltene, og veldig kult at de stiller, sier Anders.

– Alle de forskjellige prisene og utmerkelsene gjorde at de fleste lagene fikk «their time to shine»

Anders Klippenberg

Under seildelen var Anders Klippenbergs lag på forhånd ventet å kjempe om seieren, og de endte altså på en andreplass, bak «Snowroller».

– På vannet var det veldig skiftende vind, både i styrke og retning – perfekt for å eksponere svakhet i teknikken for lag som har ligget noen måneder i vinterdvale, smiler Anders Klippenberg.

– Seilingen gikk relativt bra for vår del, og vi klarte å rette opp en del dårlige starter ved å ligge ganske midt i banen og utnytte vinddreiningene. Arrangørene gjorde en kjempejobb og fikk avviklet seilasene effektivt og rettferdig, jeg tror de fleste lag synes formatet var veldig morsomt, da det var intensivt og med mange tette situasjoner. Jeg synes også at dommerne gjorde en veldig god jobb, da jeg opplevde at de brukte et «fairness mindset», sier Klippenberg. Han skryter også av banketten:

– Middagen på kvelden var kjempebra. Alle de forskjellige prisene og utmerkelsene gjorde at de fleste lagene fikk «their time to shine», og dette var gode utgangspunkt for morsomme samtaler og nye bekjentskaper senere på kvelden. Det var rimelige priser i baren, og en flink DJ gjorde at festen holdt det gående resten av kvelden og natten. Takk for en flott helg! sier Anders Klippenberg.

Fin anledning til å åpne seilsesongen

Nevnte «Team Snowroller» kom på femteplass i alpintdelen og vant seilingen, noe som holdt til en andreplass totalt i Grundig Ski Yachting. Laget bestod av Siri B. Kamfjord, Tim Sandberg, Anna Gregersson og Per Kristian Østbråten.

– Dette var en morsom sesongåpning

Siri B. Kamfjord
Team Snowroller: Anna Gregersson, Per Kristian Østbråten, Siri B. Kamfjord og Tim Sandberg

– Dette var en morsom sesongåpning. Vi i Snowroller pleier å stå på ski sammen, og siden vi alle i tillegg er seilere var dette en morsom anledning for åpning av seilsesongen, sier Siri Kamfjord til kns.no.

Selv om alle på laget er habile i slalåmbakken var det i følge Kamfjord så som så med portkjøringen.

– Det er svært blandet erfaring på laget med tanke på portkjøring, men heldigvis har vi én som har god peiling på dette området, og to som også henger godt med. Men én fikk tydelig beskjed om at disse ferdighetene bør bedres til eventuelt neste oppmøte, smiler Siri B. Kamfjord.

Under seilingen leverte laget hennes varene, og vant.

– Seilforholdene var utfordrende, men likt for alle. Vi hadde et godt samarbeid ombord, selv om hele Snowroller aldri har seilt sammen på denne måten før. Det sosiale var godt ivaretatt gjennom fredag kveld og HELE lørdagen. Takk til KNS for et morsomt og vel gjennomført arrangement, sier Siri B. Kamfjord.

– Supert arrangement

«Team Bulldog» vant alpintdelen, men fikk det verre under seilingen, der de kom på 16. plass. Det ga laget en 7.plass totalt i Grundig Ski Yachting. Laget bestod av Henrik Kulseng-Hanssen, Viggo Bang Hansen, Knut Heje og Camilla Heje.

– Seilformen var ganske rusten, så vi fikk vel som fortjent

Henrik Kulseng-Hanssen

– Det var fine forhold i Ingierkollen. Underlaget holdt godt gjennom begge omgangene, og IRS hadde satt en åpen løype før henget hvor portene var satt tettere. I henget var det viktig å svinge tidlig så man ikke kom bakpå. Det fikset laget vårt greit, og da ble sammenlagttiden best. På seilingen hadde vi problemer med spinnaker i de to første løpene, men seilformen var ganske rusten, så vi fikk vel som fortjent. Det var et supert arrangement fra KNS, og vi gleder oss til seilsesongen som kommer nå, sier Henrik Kulseng-Hanssen til kns.no.

Tredjeplassen sammenlagt i Grundig Ski Yachting gikk til Mosse-laget «Excalibur», bestående av Vidar Emanuelsen Selju, Jens Kristian Hole, Tina Wang Jacobsen, Henrik Olsen og Andreas Fast Bergersen.

KNS benytter anledningen til å si tusen takk til sponsorer og frivillige.

Våre sponsorer/samarbeidspartnere bidro med flotte premier:

 • Overall First Place (Grundig gavekort til en verdi av 10.000 kroner)
 • Overall Second Place (Gavekort fra Maritim Båtutstyr til 1000 kroner til hver)
 • Overall Third Place (Treningsbag fra Helly Hansen/KNS)
 • Best outfit (HH caps gitt av KNS)
 • Slowest sailor team (Padleåre fra PK)
 • Slowest skiing team (HH luer gitt av KNS)
 • Best sailor team (Helly Hansen, bag mm)
 • Best skiing team (Helly Hansen, sekk mm)
 • Fastest skier – men (Snow Crystal flaske)
 • Fastest skier – women (Snow Crystal flaske)
 • Trekkepremie fra Mosetertoppen: Overnatting for 4 personer en helg.

Topp tre Grundig Ski Yachting overall:

1. Still Crazy

2. Team Snowroller

3. Excalibur

Topp tre alpint:

1. Team Bulldog

2. WildCard 1

3. Still Crazy

Topp tre seiling:

1. Team Snowroller

2. Still Crazy

3. Excalibur

Hele resultatlista – klikk her

Bilder fra Grundig Ski Yachting

ET UTVALG BILDER (foto: Trond Teigen // SailLogic):

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam