Tur og hav

Tur og hav

Medlemsmøter

Første mandag i måneden arrangerer KNS Tur & Hav-komitèen medlemsmøter med innleide foredragsholdere som snakker om spennende og aktuelle temaer. I en periode i første halvdel av 2022 ble møtene avholdt i Dronningen festlokaler, mens A-salen i Huk Aveny 1 var under oppussing. Fra høsten 2022 er møtene tilbake til sitt vanlige hjem, i A-salen. Alle møter streames på KNS-TV.

NESTE MEDLEMSMØTE: Mandag 9. januar
A-salen Huk Aveny 1 | Dørene åpnes kl. 18.

FILMKVELD: Medlemsmøtet blir av det litt uvanlige slaget. Det blir nemlig filmfremvisning av den hyllede Netflix-dokumentaren “Århundrets regatta”, der mannskapet på Australia II-båten ser tilbake på motivasjonen, dedikasjonen og innovasjonen som førte til den historiske seieren i ikoniske Americas Cup i 1983. KNS-generalsekretær Anders Kristensen, som forøvrig er lidenskapelig interessert i America`s Cup, innleder før filmen begynner for å gi bakgrunn og forståelse for den berømte regattaen.


Vel møtt!

Medlemsmøte 7. november 2022

Mikkel Thommessen og Birger Kullmann presenterer jubileumsboken om Jan Herman Linge i samarbeid med Pax Forlag.

Medlemsmøte 10. oktober 2022

Rolf Dyrnes, seiler Will. Snakker om Caledoniakanalen. Jan Alexander Bjurgren og John Peder Tanem snakker om Vikingtreffet.

Medlemsmøte 4. april 2022

Håkon Ingvaldsen er ekspert på batterier og strømforsyning, som han jobber profesjonelt med i sin sivile jobb. Håkon er også styremedlem i KNS. I sesongens siste medlemsmøte holdt han foredrag om temaet lithiumbatterier i fritidsbåt, og besvarte spørsmål både fra salen og fra TV-seere som fulgte sendingen på KNS-TV.

Medlemsmøte 7. mars 2022

I medlemsmøtet mandag 7.mars får fikk vi besøk av skipsingeniør Petter M. Mowinckel, som snakket om fordeler og ulemper med katamaraner og flerskrog. Han fortalte også om en fantastisk tur langt vestlandet og opp til Nord-Norge til Helgelandskysten m.m.

Medlemsmøte 7. februar 2022

Per Hotvedt forteller om to spennende temaer. Det ene er «Kanalveien til Middelhavet», som tar for seg den mest brukte ruten fra Norden til Middelhavet. En rute på de store elvene, Elben, Rhinen, Maas og Rhone. Men også på små idylliske kanaler gjennom Ardennene og franske vindistrikt. Det andre temaet er «Det joniske hav og det vestlige Hellas», med hovedvekt på charterruter ut fra Lefkas, men også hvordan det er å ha egen båt i dette området.

Medlemsmøte 6. desember 2021

På vårt julemedlemsmøte mandag 6. desember kom Thomas Nilsson til oss og fortalte den spennende historien om livet bak kulissene under innspillingen av TV Norge-serien “Over Atlanteren”, som rullet over norske TV-skjermer i høst.

Thomas var en av de ansvarlige skipperne ombord i båten, der seks kjendiser skulle seile over Atlanterhavet gjennom tre uker. Skuespiller Jon Øigarden, musiker Lars-Lillo Stenberg, kokk Lise Finckenhagen, komiker og skuespiller Emilie Skolmen, musiker Amanda Delara og skuespiller Trond Fausa Aurvåg la ut på eventyr uten å kunne seile, sammen med kaptein Thomas Nilsson og hans høyre hånd Christian Løken. Ombord var også et crew fra TV-produksjonsteamet.

Medlemsmøte 1. november 2021

Jo Leif Strønen, båtsmann på Statsraad Lehmkuhl, ble landskjent sommeren 2021 under NRK-programmet “Sommerskuta”. Han holdt et spennende foredrag for oss om livet ombord på Lehmkuhl.

Medlemsmøte 4. oktober 2021

Vi fikk besøk av Dario Schwörer, en sveitsisk klimatolog og internasjonal ski- og fjellguide. Sammen med kona Sabine grunnla han Top To Top, som har mål å være den første ekspedisjonen som krysser alle de syv hav, og bestiger alle de syv fjelltopper, utelukkende ved hjelp av menneskelig og naturlig kraft, som vind og sol. Top To Top vil vise at man selv i dagens moderne samfunn kan oppnå store prestasjoner i balanse med naturen.
Det ble også info om E-seiling ved Christian Cook

Medlemsmøte 6. september 2021

– Håkon Ingvaldsen går gjennom programmet for Vikingtreffet 2022

– Generalsekretær Anders Kristensen går gjennom koronaperioden og hvilke utfordringer og muligheter dette har gitt foreningen

Se de øvrige digitale mandagsmøtene: 

Mandagsmøte 3. mai 2021

– Grundig Womens Regatta

– Testing av ny teknologi – robotisert regattamerke

– Pinsetreff

Mandagsmøte 5. april, 2021

Vi har tatt en runde på brygga og spurt folk hva de syns om det nye havneanlegget. Christian Langlo viser hvordan en profesjonell skrogsjekk foregår ved hjelp av termografering. Og vi får en statusrapport fra seilere i Karibien.

Mandagsmøte 1. mars, 2021

Den prisbelønte filmregissøren Thomas Lien forteller om spennende opplevelser på jordomseiling, om å bosette seg med hele familien på en avsidesliggende øy på andre siden av jorden, og om å komme til det store utland som er fullstendig koronastengt.

Mandagsmøte 1. februar, 2021

Seiler og filmskaper Thomas Lien og hans spennende reise til avsidesliggende Tikopia på Salomonøyene i Stillehavet. Og en liten rundtur på den nye KNS-havnen.

Mandagsmøtet 11. januar, 2021

-E-seiling og premieutdeling i KNS sitt klubbmesterskap

-Americas Cup

-Varme i båt

Mandagsmøte 7. desember, 2020

-Arild og Sidsel Berg forteller om sin seilferie langs norgeskysten i sommer

-Presentasjon av ny sponsor

https://www.youtube.com/watch?v=WaK5yQdCU3o

Mandagsmøtet 2. november, 2020

-Vinterfortøyning med Sven

-Sikring av båten på land

-Status fra havneoppgraderingen

Mandagsmøtet 5. oktober, 2020

  • Linn Krogh Hansen forteller om spektakulær seiltur i Nord-Troms
  • Hvordan går det med guttene ombord i “Ensenada”?
  • RC-seiling har blitt populært

Mandagsmøte 7 september, 2020

I høstens første program står følgende på programmet; Oppdatering fra “Hello World” som befinner seg i Karibien, intervju med fire unge eventyrere som trosser koronasituasjonen, og reiser til nettopp Karibien i båten “Ensenada”, radiostyrt seiling og teknisk reparasjon av gelcoat.

Laget av Kompani Kvam