Oppdatering DH Worlds dag 3 – Stor spredning og ny ledelse

Det begynner å bli stor spredning i klassene – ikke minst i klasse C. Det har vært stabilt mye vind gjennom natten, men et stort vindskift har delt klassene. Ledende «Game» i klasse A måtte bryte tidlig i morges på veien mot Persgrunnen. Utover dagen i dag kommer en vinddreining, hvor vinden fra øst først løyer til nesten vindstille og dreier til sørvest, noe som helt sikkert vil påvirke mye.

Klasse A (den store klassen)

Det har gått unna med høy fart, og TP 52 «Jokermann» har nå endelig kommet seg frem som første båt og vil helt sikkert være første båt i mål – utpå ettermiddagen torsdag, muligens tidlig kveld. Vinne kommer de ikke til, da det første døgnet ikke var bra nok. Lenge så det ut til å bli en kamp mellom Zorro, Game og Snakkas, men forhåndsfavoritten White Shadow hadde en bra natt på turen fra Strutten til Rakkebåen og er nå i ledelse. Game, som har ledet det meste av veien, måtte bryte tidlig i morges og er derfor ikke lenger del av kampen om seieren. Det blir en tett kamp!

Klasse B (den mellomste klassen)
Som i klasse C er det en enorm spredning i feltet. Det var turen fra Makrellbåen til Sørgrundsberget (Arendal til Smögen) som gjorde utslaget. Nattens store vinddreining fra sør til øst gjorde at båtene som lå lengst fremme, kunne sløre hele veien, mens de lengre bak måtte krysse. Det er fortsatt Hyrrokin som leder an, og det ser ikke ut som om de har tenkt å gi fra seg ledelsen. Bak dem kjemper Mika og Tetraklys om 2. og 3. plassen. Hyrrokin forventes i mål tidlig torsdag kveld.

Klasse C (minste klassen)
Samme bilde som i klasse B, hvor de 9 første båtene har et hull på 9-10 timer til resten av feltet. Det er «Flux» som leder og har en ledelse på 45 minutter til Lethe og Consensus. De første båtene i klasse C forventes i mål torsdag kveld. De siste båtene går i mål sent fredag kveld.

Mye kan fortsatt skje.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam