Oppløftende resultater i generalprøven

KNS-seilerne som skal representere Norge under OL i Paris i sommer gjennomførte en svært oppløftende verdenscup i franske Hýeres i helgen.

Mina Mobekk kom på andreplass i klassen IQ Foil Women, mens Line Flem Høst (bildet) kom på tredjeplass i klassen ILCA 6. Hermann Tomasgaard kom på 8. plass i klassen ILCA 7. Alle disse er klare for OL.

Verdenscupen i Hyéres kalles gjerne “Last chance regatta”, og er den siste, store konkurransen før de olympiske lekene. Endre Funnemark hadde en siste mulighet til å kvalifisere seg i klassen IQ Foil Men, mens Julia Jacobsen/Emil Forslund hadde sjansen til å kvalifisere seg i klassen 470 Mix. Dessverre mislyktes disse i sine forsøk, og må bli hjemme under OL.

Regjerende europamestre i 49erFX, Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg kom for øvrig på sjetteplass i Hyéres. De to er også klare for OL.

IQ Foil-seiler Maya Gysler måtte for øvrig bryte utover i regattaen etter at hun fikk en stygg skade med en karabinkrok i fingeren. IQ Foil-seiler Oda Sverre havnet til slutt på en 22. plass, og fikk en sterk 14. plass på i maratonracet.

Samtlige resultater fra Hyéres:

https://sof.regatta.ffvoile.fr/en/default/races/race-resultsall

Se videointervju med Maya Gysler, som forteller om det siste året på IQ Foil, der kurven har pekt rett til værs!

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam