Pantaenius forlenger sponsoravtalen med KNS

Båtforsikringsspesialisten Pantaenius har skrevet under en ny samarbeidsavtale med KNS, som strekker seg til og med sesongen 2023.

Pantaenius har vært en del av sponsorpoolen i KNS i en årrekke, og vil fortsette å være det de kommende sesongene. Daglig leder i Pantaenius, Trond Vika Furu, begrunner hvorfor en ny kontrakt er signert med landets største og mest kjente seilforening;

– Det er naturlig for oss at vi engasjerer oss i den største seilforeningen. For oss handler det om å støtte opp om seiling, og ikke minst den utdannelsesdelen som KNS gjør for seilerne.

Pantaenius sitt bidrag med midler og engasjement som sponsor i KNS innebærer fordeler for foreningens medlemmer, men gir selvsagt også noe tilbake til sponsoren.

– Det er ikke en direkte målbar aktivitet. Vi ser jo på dette som en investering i miljøet, og at vi støtter bransjen. Vi er opptatt av Kongelig Norsk Seilforening skal fortsette å drive på den måten de driver i dag, ikke minst med å arrangere Færderseilasen, sier Vika Furu. Han understreker at nettopp den ikoniske seilasen, som på mange måter er foreningens DNA, er en stor del av grunnen til at de er med og sponser KNS.

Færderseilasen er midt i hovedsegmentet 
– Målgruppa i Færderen er midt i vårt hovedsegment, der det er med mange aktive båteiere med både turbåter og regattabåter. Men det er viktig å påpeke at vi selvsagt forsikrer alle type båter, fra små optimister til store superyachter. Vi ønsker å følge opp det at Færderseilasen kan arrangeres på et eller annet vis, på tross av de tidene vi er midt oppe i, sier Vika Furu, og legger til at Pantaenius ønsker å være til stede slik at folk kjenner dem.

– Vi vil bygge merkevarenavnet vårt. Hører man navnet Pantaenius vet man at det er en aktør som driver med båtforsikring.

For foreningens medlemmer betyr sponsoravtalen at de får den såkalte «KNS-fordelen», som går ut på at man får 50% rabatt på egenandelen, uansett type skade.

– Forutsetningen for at denne fordelen skal gjelde er at medlemmet/kunden sender over en kopi av medlemskortet til oss, slik at fordelen er notert på polisen og blir aktivert. Dette er svært viktig å huske på, sier Vika Furu.

Motorbåter er satsningsområde
Selv om seilbåter dominerer porteføljen til Pantaenius, er det også stadig flere motorbåter som forsikres i selskapet.

– Seilbåtproduktet er jo det som er mest utviklet hos oss. Det kan ha sammenheng med at de ansatte er seilere selv. Men motorbåt er det nye satsningsområdet vårt, og vi vil bli enda bedre på motorbåter, og få enda flere av dem inn i porteføljen. I KNS er det jo også mange motorbåteiere. Seiling betyr jo ikke bare seiling, man seiler jo også med motorbåter, sier Vika Furu. 

Pantaenius er et tysk familieeid forsikringskonsern, med hovedsete i Hamburg, og med en rekke satellitt-kontorer over hele Europa samt i Australia. Her i Norge har Pantaenius kontorer på Filipstad brygge.

Selv om den norske filialen holder til i Oslo satser selskapet på en bred kundemasse over hele Norge, noe som gjør seg gjeldende gjennom engasjementer over hele landet. Blant annet er forsikringsselskapet hovedsponsor i Shetland Race – en havseilas med start på Marstein fyr utenfor Bergen, der det rundes rundt oljeplattformer i Nordsjøen på vei til Shetland. 

– Vi forsikrer båter langs hele kysten, og selv om vi ikke har kontorer andre steder enn i Oslo har vi løst dette ved å ha tett samarbeid med båtforhandlere som er spredt utover landet, sier Vika Furu.

Ingen konkurrent med Winterbergh
KNS signerte i høst, som de fleste nå har fått med seg, en sponsorkontrakt med Winterbergh, som er et annet forsikringsselskap. Pantaenius hadde i utgangspunktet eksklusivitet som eneste forsikringsselskap i sponsorpoolen. 

– Mange undrer seg kanskje over hvordan Pantaenius har gitt avkall på eksklusiviteten til fordel for en «konkurrent»?

– Det forstår jeg, men kan samtidig avvise at Winterbergh er en konkurrent av oss. Vi i Pantaenius tilbyr kun båtforsikring, noe vi er spesialisert på. Men vi opplever at kunder spør om totalforsikring. Nå kan de altså få en fin totalpakke gjennom KNS-medlemskapet, der vi tar oss av båt, og Winterbergh alt annet som kan forsikres. Dette er en veldig fin løsning for medlemmene, avslutter Trond Vika Furu. 

Avtale til glede for våre medlemmer
– For KNS har det vært viktig å ha en solid samarbeidspartner fra båtforsikringsbransjen med på laget. Vi er derfor glade for at en ny samarbeidsavtale med Pantaenius er på plass, til glede for våre medlemmer, som kan nyte godt av konkrete medlemsfordeler med dette samarbeidet. Ved at vi i tillegg har fått på plass en samarbeidspartner i Winterbergh, kompletterer vi forsikringstilbudet til medlemmene, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Scroll Up

Laget av Kompani Kvam