Premier Færderseilasen

Vi hadde i det lengste håpet at vi kunne avholde premieutdeling for Færderseilasen nå i høst. Slik koronasituasjonen er nå er det dessverre ikke mulig. Premier og planketter kan hentes hos KNS i Huk Aveny 1, Bygdøy, etter avtale. 

Oversikt over alle som skal ha premie finner du her

Vinnere av vandrepremier blir kontaktet direkte. 

Artikkel fra Seilas om Færderseilasen versjon 2020:

En spesiell Færderseilas

Færderseilasen ble i år en helt spesiell affære, som direkte følge av koronakrisen.

Av Christian Ruscetta

Nærmere 150 båter stilte til start i «Færderseilasen versjon 2020». At seilasen ble litt annerledes, i et annerledesår, er ikke så merkelig. Antallet deltagerbåter var en fjerdedel av det normale, og klassene var delt inn i singlehanded, doublehanded og familie, som en direkte følge av smittevernsrestriksjonene. Starten gikk ikke fra Oslo denne gang, men fra Drøbak. I samme by var det også målgang, mot normalt Tønsberg. Og i år ble det ingen fest på land etter endt regatta, slik vi er vant til med yrende liv og konserter. Alle seilerne dro rett til sine respektive hjemmehavner etter fullført seilas. 

Seilasen ble også i år direktestreamet i sin helhet på Amedia-plattformen og Seilmagasinet. Her kunne seilinteresserte sitte hjemme i sin egen stue og følge seilasen minutt for minutt, høre gjester og eksperter i TV-studioet på Son Hotell & Spa, samt direkterapporter fra sjøen. 

Prognosene i forkant av seilasen viste optimale vindforhold med østlig bris, noe som tilsa en av tidenes raskeste seilaser uavhengig av at selve lengden på seilasen var redusert med start lenger sør i Oslofjorden. Utover kvelden og natta forsvant imidlertid vinden, og det gikk sakte de siste timene. 

Selv om det meste var annerledes, var det viktig å få gjennomført seilasen på beste mulige måte, slik generalsekretær Anders Kristensen i KNS også uttalte rett etter at siste båt passerte mål på søndagen. KNS hadde jobbet hardt for å tilrettelegge alt slik at seilasen kunne gjennomføres i tråd med strenge smittevernsrestriksjoner.

– Vi godt fornøyd nå. Det var kjempeviktig for oss i KNS å få gjennomført Færderseilasen, dette er en del av vårt DNA. Vi har brukt mye ressurser på å få dette til. Det er dessuten viktig for hele seil-Norge å se at det faktisk er mulig å gjennomføre idrettsarrangementer, selv om vi står midt oppe i en koronakrise, sa Anders Kristensen til den direktesendte TV-sendingen på slutten av seilasen. 

Han hintet også at elementer av denne spesielle Færder-utgaven kanskje også vil videreføres i fremtidens seilaser.

– Det eneste som er hugget i stein er at vi skal runde Tristein. Alt annet har forandret seg periodevis gjennom 70 år. Dette er veldig annerledes enn vanlig, og det har gitt oss en god anledning til å teste ut andre og nye formater. Personlig syns jeg tanken om en familieklasse er noe vi kan føre inn i framtidige færderseilaser, sa Kristensen.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam