Regatta

REGATTA

iQFOiL Nordics

17.-19. juni samles de beste iQFOil- & Open Foilseilerne til Nordisk Mesterskap på Hvasser. Det blir høy fart og spenning, når seilerne samles på Fynstranda. Det har aldri vært så mange foilere til start i Norge før! Vi krysser fingrene for strålende vær, gode vindforhold og god stemning på Fynstranda før og etter seiling. 57 foilere er med fordelt på fem klasser; IQFoil Junior U17, IQFoil Youth U19, IQFoil Senior Women, IQFoil Senior Men, Open Foil. Dette blir Nordens største foil-arrangement.

U17-klassen stiller med den største gruppen (22 deltagere). U19-klassen blir den mest internasjonale med hele fem nasjoner representert: Finland, Sverige, Latvia, Spania og Norge.

I seniorklassene for herrer og damer, som også er OL-klasser, deltar det flere deltagere for NSFs landslag.

I den åpne klassen er det fem deltagere. I denne klassen har deltagerne større frihet til å velge utstyr og seilstørrelser enn i iQFoil-klassene. Brettseilerne skal gjennom tre øvelser i løpet av mesterskapet: baneseilas, slalom og maraton. Hvilke øvelser som blir arrangert når, er vind-avhengig.

«Dette blir faktisk det største foil-arrangementet som har vært avholdt i Norden noen gang. Vi hadde satt oss et hårete mål om å bli 50 – nå teller deltagerlisten 57 seilere, så dette er veldig gøy», sier regattasjef Nina Myhre.

Dersom media ønsker å dekke deler eller hele mesterskapet, vennligst ta kontakt med oss, så tilrettelegger vi med pressebåt. IQFoil er en spektakulær og svært rask seilsport, der det er meget gode muligheter for å få flotte bilder.

Kontakt:
Christian Ruscetta
Tlf: 928 32 338
Epost: christian@kns.no
Cathrine Gjerpen Størmer
Tlf: 928 88 403
Epost: cathrine@kns.no  


Event sponsors:

Main Sponsor

Laget av Kompani Kvam