Reisebrev fra 29er-VM i Valencia

Cornelia Fure og Diane Jutulstad har deltatt i 29er-VM i Spania, og har skrevet litt om sine opplevelser fra den spanske solkysten.

Av Cornelia Fure og Diane Jutulstad (NOR 2974)

Det ble spansk seier i gutteklassen og fransk seiler i jenteklassen. Kampen om gullet stod mellom Spania, Frankrike og Danmark. Ekstra gøy var det at Danmark fikk bronse i gutteklassen og sølv i jenteklassen. Gratulerer så masse!

Det er veldig mange gode lag her nede og seilingen er tett, og feil koster dyrt. Våre egne resultater ble til slutt en 5. plass i bronsefinalen og 85. plass av totalt 191 båter.

Det var vanskelig å seile her nede. Skiftene og trykkene var vanskelig å forutsi, og det var også uvant med bølgene, og selv når det blåste lite var det bølger.

Takk til arrangørklubben Real Club Nautico Valencia – de var superflinke. Seilingen foregikk på tre forskjellige baner i seks grupper. Vi hadde seilt totalt 17 race. Været var utrolig varmt. Temperaturen har ligget mellom 30-35 grader. Og det har blåst 3-4 m/s når vi gikk ut på vannet, for så å øke utover dagen til 6-7 m/s.

I Valencia må alle gå med munnbind når vi er innendørs eller tar buss/taxi. Utover det merket vi ikke så mye til koronaen. Reisen ned og opp gikk også uten problemer.

Siden vi har vært eneste båt fra Norge har vi trent med svenskene. Tusen takk for at vi fikk være med på deres opplegg. Vi har blitt kjent med andre seilere og lært masse. Nå er det hjem for å seile NC i Bærum og deretter reiser vi til Kiel.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam