Sterke plasseringer i prøve-VM

Endre Funnemark og Mina Mobekk leverte begge sterke resultater i Allianz SWC Test Event i Nederland, som var et prøve-VM foran neste års begivenheter i Den Haag.

Endre Funnemark havnet til slutt på 6.plass i herrefeltet, mens Mina kom på 10.plass i damefeltet i test-evententet. Neste års VM er også første OL-kvalik for IQFoil-seilerne, så det var et svært hyggelig resultat å ta med seg for Endre og Mina på veien, spesielt med tanke på det høye nivået i feltet. Deltagerne var de 1-3 beste seilere fra respektive nasjoner, og flere av disse var med i OL i Tokyo.

I den første regattadagen ble det seilt taktisk krevende course racing. Endre Funnemark forteller at det var 5-15 knop og slengete fralandsvind, sterk motstrøm og flatt vann. På dag 2 var det svak vind og sterk motstrøm. Da skulle det seiles enkel slalomseiling.

– Den største utfordringen var å holde seg flyvende, sier Endre.

Han var selv fornøyd med innsatsen i konkurransen.

– Det var høy egeninnsats, jeg var godt motivert. Peer (Moberg) var flink til å kartlegge banen og forholdene, noe som hjelper til med å gjøre seilingen enkel. Lettvindseiling er mer taktisk ettersom farten er høyere, sier Endre, og legger til at han har gode forutsetninger for topp satsning.

– De aller fleste ressursene har falt på plass, og muliggjør satsningen på toppnivå! Så vil si at alt er i rute, men vi vet mer etter VM.

I dag, onsdag 7. september, kjører han til Brest i Frankrike der det skal være en to og en halv ukes samling, som forberedelse til VM.

– Det er kun seks uker igjen til kickstart-VM midtøkt, så kjøret går, sier Endre Funnemark.

Resultater fra Allianz SWC Test Event

Endre Funnemark og Peer Moberg

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam