Stor spredning i VM-feltet – men ingenting er avgjort

Båtene har seilt i nærmere 20 timer.

Mange av deltakerne hadde på forhånd fryktet turen fra start til passeringen ved Filtvet, som er vanskelig med varierende vind og strøm som ofte gir litt trekkspilleffekt. De første 5-6 timers seiling ga også store utslag, men allikevel er det ikke de store overraskelsene å spore. I alle tre klasser er det noen forventede forhåndsfavoritter som dro det lengste strået og fikk bygget opp solide ledelser.

De største båtene (klasse A) ledes an av Landmark 43 Game og White Shadow samt Swan 45 Zorro og Snakkas (Aquatich 40).

I klasse B er det Hyrrokin som har bygget opp en stor ledelse, det var særlig turen ned til Slemmestad, hvor de kom seg virkelig bra igjennom, og har siden bare utbygget ledelsen.

I klasse C er det tett, men føres an av Lethe, som har ført hele veien.

Alle er nå på vei ned mot Torungen ved Arendal i en frisk vind fra sør og holder ganske høy fart. Slik det ligger an nå, synes alle å kunne stå opp uten å måtte legge inn et slag, før turen går over mot Smøgen. De første båtene forventes å runde ved Arendal kl. 13 i dag.

Den store jokeren forventes i natt til torsdag, hvor et stort lavtrykk kommer til å passere feltet med frisk bris – middelvind på 10 m/s. Utfordringen er at på Færder fyr skal det blåse fra øst og i Skagen fra vest. Passeringen av lavtrykket skal ikke forskyves mye før dette bildet forandrer seg, og det blir helt avgjørende hvordan seilerne får posisjonert seg i forhold til det lavtrykket.

Følg Trackingen her

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam