Storbritannia ble verdensmestre

Storbritannia vant VM i 5.5 meter på Hankø etter en overlegen avslutning på mesterskapet. Det britiske laget vant alle de fire siste VM-racene, og på den siste konkurransedagen vant de begge racene med klar margin, og sikret dermed et meget fortjent VM-gull. Med en vindstyrke på opp mot 12 sekundmeter og store bølger hadde Storbritannia en klar fordel med sin spesielle optimalisering på båten, og den dro de virkelig nytte av.

Britene fikk en vanskelig start på mesterskapet, med 14. plass på den første racedagen. Men siden de kunne stryke sin svakeste plassering stod de igjen med fire førsteplasser, en andreplass og en femteplass, og dro med det i land VM-tittelen foran Bahamas på andreplass og fram til da regjerende verdensmester Norge på tredjeplass.

Elliot Hanson, Andrew Palfrey og Sam Haines er historiske verdensmestere for Storbritannia (foto: Robert Deaces)

– Det er stort. Vi startet mesterskapet elendig, som alle kunne se på resultatlista (14.plass i første race), men vi tok oss kraftig opp. Jeg er stolt over hvordan laget hevet seg siden da, vi bare fortsatte å jobbe på, uten å miste holdningen eller troen, sier rormann Elliot Hanson, som selv seilte for Storbritannia i OL i Tokyo.

– Hankø er en fantastisk arena. Vi har fått nøyaktig det vi ville ha

Andrew Palfrey, verdensmester i 5.5 meter

– Dere virker rett og slett uslåelige i denne båten?

– Ja, kanskje vi er det med disse vindforholdene vi har hatt her. Det er litt verre i roligere vær, så det får bli hjemmeleksen vår til neste sesong, smiler Sam Haines.

Sam Haines, Elliot Hanson og Andrew Palfrey var svært fornøyde verdensmestere på Hankø (foto: Christian Ruscetta)

– Forholdene vi har hatt under VM, med mye vind og bølger, har altså vært perfekte for dere?

– Vi har studert og analysert vindforholdene på Hankø. Jeg tenkte på det i går kveld, at virkeligheten er helt identisk med det analysene sier om forholdene her de siste årene. Det var én dag med lite vind, én dag med så mye vind at vi ikke fikk seilt, og resten var det vi kaller «medium jib conditions», med mellom 11-18 knop. Det er en fantastisk arena. Vi har fått nøyaktig det vi ville ha, sier Andrew Palfrey.

En generøs Elliot Hanson ønsker også å hylle de argeste rivalene Bahamas og Norge.

– Gratulerer også til de andre gutta. Topp tre båtene var superjevne i seilingen sin, de seilte fantastisk, og det har vært en stor glede å konkurrere med dem denne uka, sier Hanson.

Topp tre VM 5.5 meter:

1 – Storbritannia (Jean Genie) Royal Yacht Association
Elliot Hanson (skipper), Andrew Palfrey, Sam Haines

2 – Bahamas (New Moon II) Lyford Cay Sailing
Mark Holowesko (skipper), Christoph Burger, Anthony Nossier

3 – Norge (Artemis) Kongelig Norsk Seilforening
Kristian Nergaard (skipper), Johan Barne, Trond Solli-Sæther

Komplett resultatliste

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam