The Atlantic Round og 5-klubb på Hankø

Fra og med i dag 29. juni – 3. juli er KNS arrangør for den årlige TAR – The Atlantic Round og 5-klubb regattaen på Hankø.

Hele arrangementet starter med middag på Hankø Yacht Club lørdag kveld, før det blir seiling søndag-onsdag.

«5-klubbsregattaen» er et årlig arrangement for jr. seilere, og arrangeres på rundgang mellom KNS, Kungliga Segelsällskapet (KSSS), Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS), Kongelig Dansk Yacht Club (KDY) og Nyländska Jaktklubben (NJK) i tillegg til North American Station (NAS).

The Atlantic Round (TAR) er en vennskapsregatta mellom NJK, KSSS, KDY, GKSS, NAS og KNS og har røtter tilbake til 1945. Da var det noen medlemmer i KSSS som så nytten av å samle svenske og amerikanske seilere for å styrke båndene mellom klubbene, spesielt innen regattaeiling, eskaderseiling og også båtbyggerkunsten. Gjennom årene har KDY (Kongelig Dansk Yachtklub), KNS (Kongelig Norsk Seilforening), NJK og GKSS (Göteborgs Kungliga Segelsällskap) blitt medlemmer av NAS. Samarbeidet mellom de nordiske klubbene og NAS har vært svært gunstig på flere nivåer, og det har vært flere positive utvekslinger mellom klubbene. Blant annet har NAS støttet et utvekslingsprogram for juniorene fra de forskjellige klubbene hvert år.

Begge regattaene blir hvert år arrangert samtidig.

KNS tok en prat med noen av ungdommene fra USA som har kommet til Norge for å være med på 5-klubb.

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam