Unggutten som kjemper mot de eldre

Christian Linneruds innsats i U21-VM i slalom og foil i One Hour Classic i Italia er oppsiktsvekkende. Han er bare 16 år, og kjemper mot tøffe konkurrenter som har seilt mye lenger enn ham selv.

Linnerud tok andreplassen i slalom og tredjeplassen i One Hour Classic på Gardasjøen. Sistnevnte regatta går ut på å seile flest mulig runder på en bane i løpet av èn time, og dem som har flest runder vinner racet.  

– I VM, som kom først av de to konkurransene, seilte jeg U21-kategorien. Det var tøff konkurranse i og med at jeg bare er 16 år. Vi hadde forholdsvis lite vind, som vil si at de aller fleste seilte på det største utstyret de hadde registrert, noe som passet meg bra, sier Linnerud.

– Jeg seilte bra de to første dagene, med topp ti plasseringer. Deretter var jeg litt uheldig da jeg ble disket i en situasjon på det første merket, og senere brakk jeg masten rett før start. Men sånn er det, jeg tar med meg masse god erfaring herfra, sier unggutten. Han forteller videre at de seilte hver dag, noe han selv knapt har opplevd i et mesterskap.

– Vi satte til og med nye rekord på antall seilte heat en av dagene. Da endte på en 16.plass av totalt 38 deltakere, noe jeg ikke er særlig fornøyd med. Men det ga likevel veldig god erfaring, sier han.

Etter VM fikk seilerne en dags pause, før det var duket for et nytt mesterskap, One Hour Classic, som en klassiker som folk i hele verden kommer for å delta i.

– Det er veldig spesielt når 106 (!) seilere starter samtidig. Jeg kom dårlig ut i starten, og lå på 40.plass, men fikk etterhvert kjempet meg opp til 7.plass i løpet av en time, og tok 2.plass i U20 i slalomdisiplinen. På foil kom jeg på 3.plass i U20 – 7.plass totalt – og det er jeg veldig fornøyd med, sier Christian Linnerud.

Han vil ikke kjede seg utover i året, for kalenderen er spekket med nye utfordringer;

  • Slalom tysk mesterskap 21-25 juli.
  • Foil VM i Sveits 16-22 august.
  • Nordisk slalom og foil i Danmark 3-5 september.
  • Kielerwoche foil 8-12 september.
  • Slalom EM Østerrike 18-23 september.
  • Foil EM i Frankrike 22-28 oktober.

Så her er det masse å glede seg til! 

Hjemmeside: https://www.circolosurftorbole.com/it/regate/2021/campionato-mondiale-giovanile-slalom-ifca/

Christian Linnerud (til høyre) på pallen

Følg med på KNS sine oppdateringer

Andre nyheter

Del innlegg

Laget av Kompani Kvam